2012.12.17.@ 11.12

Bemutatjuk a következő nagy musicalsztárt

Miközben futnak a nagy tévés tehetségkutató műsorok (gratulálunk, Oláh Gergő!), a kameráktól távol megrendezték az Országos Musical Énekversenyt is, amit egy 22 éves, varázslatos hangú lány nyert meg, Porzsolt Éva!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Bemutatjuk a következő nagy musicalsztárt

Éva a felnőtt női kategóriában tavaly még harmadik volt, idén viszont úgy lenyűgözte a zsűrit, hogy őt szavazták meg az abszolút győztesnek. A Cosmo.hu felkereste az énekesnőt, hogy megtudjuk, ki lesz az ország új kedvence hamarosan…

Cosmo.hu: Tavaly nem sikerült megnyerned a versenyt, mégsem adtad fel, és 2012-ben ismét indultál a Musical Bajnokságon. Hogyan készültél fel, hogy tuti te győzz idén?

Amikor tavaly harmadik lettem a versenyen, nagyon boldog voltam, de már rögtön megszólalt bennem az a kis hang, hogy én ennél még jobb helyezést akarok elérni! Már aznap elhatároztam, ott az eredményhirdetésen, hogy újra fogok jelentkezni jövőre. Szerintem ha határozott vagy és kitartó, akkor bármit el lehet érni! És valóban sikerült első helyen végeznem idén, és még a fődíjat is megkaptam. Ez nagyban köszönhető a jó daloknak amiket énekeltem! Az elődöntőn az Anna Karenina című musical egyik dalát énekeltem, Anna áriáját. Nagyon nehéz dal, mind énektechnikai szempontból, mind színészi megformálásban. A döntőn pedig az Aidából énekeltem, szintén a főszereplő Aida nagy dalát. Közel állnak hozzám ezek a drámai hősnők, szívesen választok mélyebb mondanivalójú dalokat, ezekbe igazán bele tudom élni magam.

Cosmo.hu: Hogyhogy nem a nagy tévés tehetségkutatókban látunk téged énekelni? Szándékosan szeretnéd elkerülni a túl nagy rivaldafényt?

A tévés tehetségkutatókat mindig figyelemmel szoktam kísérni, ezekből is rengeteget lehet tanulni. Azért nem jelentkeztem eddig ilyen műsorba, mert úgy gondoltam, hogy még nem vagyok készen, nem érzem magam még igazán jó előadónak. De elképzelhetőnek tartom, hogy később úgy hozza a sors, hogy mégis megpróbálom… Bár engem sokkal jobban vonz a színház világa a tévénél. Egy zenés, vagy egy prózai darabban nagyon mély dolgokat kell megélni, és ezáltal átadni a közönségnek, és emelett tökéletesen kell énekelned. A tehetségkutatókban pedig, én úgy látom legfőképp az a lényeg, hogy mennyire vagy “sztár alkat”. Persze számít hogy mennyire van jó hangod, és van-e benned valami plusz, ami miatt felfigyelnek rád. De számomra az igazi nagy kihívás a színház, és a színpadi darabok.

Cosmo.hu: Mikor döntöttel el, hogy musicalszínésznő szeretnél lenni?

Mindig is körülvett engem a zene, már kicsi korom óta. A szüleim is zenészek, édesapám brácsa művész, Ééesanyám pedig zongoratanárnő. Természetes volt, hogy nekem is kell valamilyen hangszeren tanulni, 10 évig tanultam fuvolázni, és zongoráztam is. Gyerekkoromban utáltam szerepelni, nagyon félénk kislány voltam, a koncerteken, vizsgákon, rettegtem hogy elrontom a darabot, és hogy ki kell állni közönség elé. Óvodában emlékszem, egyszer egy anyák napi ünnepségen kellett volna egy mesét előadni, de annyira izgultam és sírtam, hogy végül egy másik kislány állt be helyettem eljátszani a szerepet! Aztán ez nyolcadikos koromban elmúlt, 14 évesen elkezdtem énekelni tanulni, előtte énekkarba jártam, itt kezdtem el megszeretni az éneklést, és a szereplést. Mikor már gimiben sikereket értem el, sokan dícsértek és gratuláltak, az nagyon jól esett és motivált, hogy tovább kell csinálnom, mert ez nagyon jó érzés! A színház iránti vonzalom az első színházi élményhez köthető. Szinte pár nap különbséggel láttam a Padlás és a Rómeó és Júlia című musicaleket. Teljesen elvarázsolt ez az egész műfaj. Azt szeretem benne legjobban, hogy összefonódik benne a tánc, a színészet, és a legnagyobb szerelmem: a zene! Nagyon összetett és nehéz ez az egész, és az eredmény szerintem gyönyörű!

Cosmo.hu: Nagyon jól áll neked Anna Karenina szerepe. Mi az abszolút álom: a Mamma Mia! a WestEnd-en, a Wicked a Broadway-en, vagy esetleg Hollywood?

A West Enden és Broadway-en futó darabokba egyenesen szerelmes vagyok! Sajnos még egyet sem láttam élőben, az interneten szoktam videókat nézni az igazán nagy musicalsztárokról. A példaképemnek tartom Heather Headley-t, Lea Salongát, Kerry Ellist és Idina Menzelt. Utóbbi két színésznő játszik a Wicked című musicalben, amiben nagyon nagy álmom, hogy egyszer játszhassak.Remélem valamikor itt Magyarországon is színpadra kerül, mert igazából akkor lennék a legboldogabb, ha itthon lennék sikeres, és játszhatnék az itteni színházakban!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend