2013.02.15.@ 13.02

Gastro-girl: Orsi és a meleg téli saláta

Újabb remek olvasói receptet mutatunk be: mai Gastro-girlünk Orsi, aki egy nagyon pikáns finomságot ajánl neked!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Gastro-girl: Orsi és a meleg téli saláta

Ha te is szívesen szerepelnél a rovatunkban, jelentkezz a Cosmo.hu és a Bigin közös játékára. A részletekről ITT olvashatsz! A lenti receptet Orsi profiljában is csekkolhatod, ahová több finomság is felkerült már!

Meleg téli saláta

Hozzávalók:

– lilahagyma
– kakukkfű
– bacon (pancetta)
– fokhagyma
– balzsamecet
– fenyőmag
– rukkola
– parmezán

Felforrósítunk egy serpenyőt, olívaolajat öntünk bele, majd a megtisztított, cikkekre vágott lilahagymát (ami kevésbé erőteljes ízű a vöröshöz képest) beletesszük, és megszórjuk kakukkfűvel. Megpirítjuk, majd amikor kezd üvegessé válni, a serpenyőbe tesszük a szalonnát is (így az ízek jobban összeérnek, és nem is kell annyit mosogatni). Szeletekre vágott fokhagymát adunk még hozzá, illetve a fenyőmagot (ha nincs, akkor is finom lesz). Megpirítjuk, és ha a hagyma felpuhult, a szalonna pedig ropogós, akkor van kész!
Balzsamecetet adunk hozzá, összeforgatjuk, majd a salátára öntjük (Vigyázat! Ha összekeverted, azonnal tálald és fogyasszátok, különben csak a csoffadt levelek és a hagymás trutyi marad).
Tálakra tesszük, sajtforgáccsal díszítjük (eredetileg parmezán való hozzá, de kevésbé különleges sajttal is remek). Jó étvágyat!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend