2013.02.18.@ 12.02

Gastro-girl: csípős kókusztejben pácolt ananászos csirkemell

Már a címtől is csorogni kezdett a nyálad? Nem csodáljuk: olvasónk, Szabina egy nagyon gusztusos és különleges kajáról küldött nekünk receptet és fotót!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Gastro-girl: csípős kókusztejben pácolt ananászos csirkemell

A finomság teljes neve Csípős kókusztejben pácolt ananászos-parmezánsajtos csirkemell kurkumás rizzsel, és ha megjött a kedved a hasonló ínyencségekhez, feltétlenül csekkold Szabina Bigin-profilját, ahol több hasonló kaját találsz. Ha te is szívesen lennél a Cosmo Gastro-girlje, vegyél részt a Bigin és a Cosmo.hu közös játékán, aminek a részleteiről ITT tájékozódhatsz! És most lássuk végre, hogyan készül az eddigi leghosszabb nevű finomságunk!

„Sajnos nem mértem semmiből mennyiséget, érzésre szoktam főzni. De kiindulásképen, emlékeim szerint ilyen adagokkal dolgoztam:

– kb 70 dkg csirkemell,
– 1 doboz (400 gr) kókusztej
– 1 konzerv ananász
– 3 zacskó (összesen: 300 gr) reszelt parmezán
– 2 bögre rizs
– fűszerezés ízlés szerint

A csirkemellet kezdésként féltenyérnyi szeletekre vágom, majd a kókusztejben pácolom egy fél napig, amit az alábbiak szerint fűszerezek: bors, kurkuma, csili, szójaszósz, jalapeno fűszerkeverék, cayenne-i bors. Ha már szépen pácolódtak egy fél napot, utána a kókusztejből kicsit rakok egy serpenyőbe és azon kisütöm a csirkéket. Miután megsültek, a maradék tejjel vékonyan kikenem egy agyagtál alját, ráfektetem a csirkemellszeleteket, az ananász darabokat rászóróm, meglocsolom a még megmaradt tejjel, és a végén gazdagon megszórom parmezánnal. Addig sütöm, míg a sajt pirulni nem kezd, légkeverésen, kb 180 C fokon. Közben felteszem főni a rizst, amit sóval és kurkumával fűszerezek.
Aki elsőre meghallotta, hogy kókusztejben pácoltam, az elég érdekesen nézett rám. Pedig a kicsit csípős, keleties fűszerezéssel, az ananásszal és a parmezán egyedi ízvilágával tökéletes harmóniában egyesül és minden falatnál újabb és újabb élményt nyújt!”

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend