2013.02.20.@ 12.02

Gastro-boy: Sándor és a zöld teás panna cotta

Igen, jól olvastad: ezúttal egy fiú olvasónk receptjét osztjuk meg veletek, aki ráadásul rengeteg finomsággal pályázott a játékunkra. Mi egy különleges édességet választottunk, amit nagyon könnyű elkészíteni!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Gastro-boy: Sándor és a zöld teás panna cotta

Ha te is szívesen látnád a saját recepteted nálunk, jelentkezz a Cosmo.hu és a Bigin közös játékára ITT! Sándor többi receptjét pedig a profiloldalán éred el! De elsőként próbáld ki ezt a csodás, zöld teás panna cottát…

Hozzávalók:

1 dl tej

1 db vanília rúd

2 kávéskanál szálas zöld tea, vagy 2 filter

3 dl főzőtejszín

2 púpozott kávéskanál zselatin

2 kávéskanál méz

Elkészítés:

1. A tejet, a tejszín felét a vanília rudat (a magokat szedjük ki, de azt is tegyük bele külön) és a teát egy edényben lassú tűzön főzzük, párszor felforraljuk. Ha háromszor-négyszer felforraltuk, vegyük takarékra, a vanília rudat vegyük ki.

2. A zselatint 1 dl vízbe téve forraljuk. A tej-tejszín mixet szűrjük le, amennyiben szálas teát használtunk, vagy a filtereket vegyük ki.

3. Ebbe öntsük át a felforralt zselatint, forraljuk össze, majd vegyük le a tűzről. A maradék tejszínt, és a mézet hidegen keverjük össze, majd öntsük az edénybe. Óvatosan keverjük össze.

4. Poharakba, kis üveg edénybe mérjük ki, takarjuk le alufóliával, és legalább 1 órára tegyük hűtőbe!

5. Tányérra fordítva tálaljuk! Tegyünk mellé kevés karamellöntetet, csokiöntetet, vagy akár házi eperlekvárt :-) Mindegyikkel nagyon finom!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend