Gastro-girl: Dóra és a kókuszos álommüzli
Indítsd a reggeled ezzel az illatos és szuperfinom zabpehellyel, amelynek receptjét Dóri küldte el nekünk a Cosmo.hu és a Bigin közös pályázatára!

Oszd meg a cikket

Ha te is szívesen megmutatnád, milyen tehetséges kis konyhatündér vagy, vegyél részt te is a játékunkon! Részletek ITT! Dóri díjnyertes müzlijéhez addig is jó étvágyat!
Kókuszos álommüzli
Hozzávalók, 4 személyre:
500 g zabpehely
100 g mandula (darabolva)
200 g dió (darabolva)
200 g napraforgómag
100 g kókuszforgács/reszelék
1 csomag mézeskalács fűszerkeverék, vagy kínai ötfűszer keverék
1 tk só
Keverd össze egy müzlistálba a száraz hozzávalókat!
100 g vaj
2 ek méz
2 alma, lereszelve
Melegítsd össze a vajat a mézzel, majd add hozzá az almát.
A két keveréket alaposan kutyuld össze, hogy mindenhol érje vaj a magvakat. Tedd be a tepsibe 160 fokon, kb 1 óráig pirítsd, majd hagyd megszáradni. 10 perceként érdemes megkevergetni hogy egyenletesen barnuljon. Ha kivetted és kihűlt, keverd hozzá az aszalt gyümiket. Esetemben aszalt ananász és mazsola került hozzá.
Tálald tejjel, kefírrel, joghurttal vagy amivel akarod! (Függőségért felelősséget a szerző nem vállal.)
Kapcsolódó cikkek



Szólj hozzá
Még több weekend