3 vadiúj élmény a Balatonon

Érdemes idén is elutazni a magyar tenger közelébe, és nem csak a szuper fesztiválok miatt, hanem mert rengeteg új felfedeznivaló vár hamarosan.

3 vadiúj élmény a Balatonon

Ha például Keszthelyen jársz, a lenyűgöző Festetics-kastélyt már 19. századi hangulatban, omnibuszon is megközelítheted. A kis omnibuszt két ló húzza és 5-6 ember fél el benne egyszerre, és ami a legjobb: ha jegyet váltasz rá, ahhoz jár egy kis városnéző túra is! Hamarosan elindítják a közvetlen járatokat Keszthely és Hévíz között is, pár hét múlva próbálhatják majd ki a bulit az első utasok!

A Festetics-kastély már várja az első omnibuszokat (Fotó: West-Balaton.hu)

A közelben muszáj megnézni a bájos Egregyet is, ami Hévíz legromantikusabb városrésze. Itt most éppen egy tematikus, borászati és gasztronómiai sétaút épül (a neve: Korok és borok), ami tökéletes randiprogram lesz. Miközben mesés tájakon, történelmi emlékek között túráztok (nem hosszú a táv: másfél kilométer), megismerhetitek közelről a környék borászatait is. Sőt, ha okostelefon is van nálatok, és megtaláljátok az útvonalon elrejtett QR-kódokat, sok-sok plusz infót is kaptok Egregy múltjáról és a látnivalókról.

Az egregyi sétaút egyik legszebb állomása (Fotó: West-Balaton.hu)

A hosszú séta után pihizzetek majd egyet Vonyarcvashegyen, a Festeticsek egykori borospincéjéhez tartozó, óriási szőlőbirtok felett magasodó Helikon Taverna étteremben. A közel 200 éves présházat is modernizálták idén: júliustól kezdődően interaktív eszközöjön keresztül (érintőképenyők, QR-kódok, green-box attrakció) ismerheted meg a környék sztoriját, sőt, a helyszínen az illatminták és kóstoló programok is azt segítik, hogy minél közelebbről átéld a hely hangulatát. És ha még nem lenne elég a kényeztetésből, szállj meg a pasiddal vagy a barátnőiddel az étteremhez és a présházhoz tartozó Zenit Hotel Balaton****-ban, ahol boros-mézes fürdőt is vehetsz, méghozzáá tradícionális fa dézsakádban és a második emelet tetején kialakított medencéből nézheted a közelben hullámzó Balatont. Ugye mondtuk, hogy nagyon érdemes ide leutazni?

Kilátás a Helikon Taverna Étterem teraszáról  (Fotó: Hotelzenit.hu)

Még több

weekend