2013.07.10.@ 10.07

Dizájn&Funkció tökéletes összhangban

Mit szólnál hozzá, ha olyan egyedi tárgyakkal dobhatnád fel a lakásod, amelyek egyrészt csodaszépek, másrészt fantasztikusan megkönnyítik a mindennapjaidat? Toronyi Péter formatervező alkotásai épp ilyenek, nézd csak!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Dizájn&Funkció tökéletes összhangban

Mikor és hogyan kezdtél el formatervezéssel foglalkozni?
Mindig szerettem rajzolni, festeni. A szüleim ezért már korán beírattak egy képzőművészeti iskolába, aztán szobrászatot tanultam, és itt körvonalazódott bennem az a gondolat, hogy formatervező szeretnék lenni. Nagyon élveztem, és az volt a célom, hogy olyan formákat hozhassak létre, amelyek az esztétikum mellett funkciót is hordoznak, és tovább fejlődhetnek azáltal, hogy az emberek használják őket.


A Papr!kum paprikaörlő

Honnan merítesz ötleteket a munkáidhoz?
Tulajdonképpen minden inspirál, és igyekszem a lehető legtöbb forrásból ihletet meríteni. A tervezési feladatok elején mindig megfogalmazok egy-egy konkrét hangulatot és érzést, amit a készülő tervemmel ki szeretnék fejezni. Ez lehet egy kép, egy illat, vagy akár egy íz is.

Már több díjat is elnyertél a munkáiddal. Mesélnél róluk?
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy már viszonylag fiatalon számos nemzetközi díjjal jutalmazták munkáimat. Mindegyiket nagy megtiszteltetésnek tartom, de talán, amire a legbüszkébb vagyok, az a Red Dot Design Award, ami a formatervezési szakma Oscar díjának tekinthető. Ezt a Nissyoku, napfogyatkozás lámpámmal nyertem el, amely a Japán Koizumi International Lighting Design Competition első díjas alkotása, és amely itthon Magyar Formatervezési Díjat is kiérdemelt, diák kategóriában. Szintén nagyon büszke vagyok a 2012-es Magyar Formatervezési különdíjamra, amelyet a most bevezetés alatt álló Papr!kummal nyertem el, és amelynek még a csomagolása is díjnyertes lett idén, a Pakk Csomagolásdesign verseny 1.helyét érdemelte ki.

A Nissyoku lámpa

Melyik a kedvenc alkotásod?
Ez nehéz kérdés, mert mindegyik tervem nagyon közel áll hozzám. A kedvenc közülük mindig az, amelyikkel éppen a legtöbbet foglalkozom. E pillanatban ez a Papr!kum fűszermozsár, amelynek a termék-managementjén dolgozom.

A Rágd át magad rajta! társasjáték


Hol lehet megvásárolni a termékeidet?
Jelenleg a Papr!kum termékemet lehet megrendelni a Papr!kum hivatalos honlapján keresztül: www. paprikum.eu, hamarosan pedig a Rágd át magad rajta! készségfejlesztő társasjátékom, és a Nissyoku lámpa is elérhető lesz.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend