2013.07.15.@ 12.07

J K Rowling lebukott: álnéven ír!

Képzeld, a Harry Potter-sorozat szerzőjének titokban megjelent egy új könyve, még áprilisban! A krimit Robert Galbraitth néven adták ki, és olyan zseniálisra sikerült, hogy az újságírók nyomozni kezdtek az után, vajon ki lehet ez a titokzatos Robert…

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

J K Rowling lebukott: álnéven ír!

Pár hét kutakodás után jöttek rá, hogy a The Cuckoo’s Calling nem véletlenül olyan profi könyv, hiszen a legsikeresebb brit szerzőtől származik, J K Rowlingtól! „Reméltem, hogy még egy ideig rejtve maradhat a titkom – mondja az írónő. – Olyan felszabadító élmény volt elvárások és nagy felhajtás nélkül írni.” De hogy miért kezdtek el nyomozni az újságírók? Először is azért, mert senki nem tudta, ki az a Robert Galbraith: nem lehetett vele interjút készíteni és nem dobott ki róla semmit a Google. A könyve pedig olyan nagyszerű lett, hogy a lapok kikiáltották az íróját a világ egyik legjobb krimiszerzőjének. Sőt, az külön gyanús volt, hogy képes ilyen alaposan írni egy férfi író a ruhákról és cipőkről.

A sztori egyébként nagyon nem Harry Potteres: a regény főhőse egy detektív, Cormoran Strike, aki egy modell öngyilkossága ügyében nyomoz, ugyanis az áldozatt testvére meg van róla győződve, hogy gyilkosság történt. Strike elmerül a modellek, divattervezők és sztárok világában, és megdöbbentő titokat derít ki. Izgalmasan hangzik, nem? Míg ki ne derült, hogy Rowling írta, 1500 példány fogyott a könyvből, most viszont tuti, hogy bestseller lesz belőle!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend