Neked is kell egy kisállat!

Már régóta kacérkodsz a gondolattal, hogy befogadj egy cuki cicust, kutyulit, vagy más édes kis kedvencet? 3 szuper érvet is találtunk arra, miért rohanj el most azonnal egy kisállat-üzletbe vagy menhelyre!

Neked is kell egy kisállat!

1) Csupán fél óra cicasmiogatás elég ahhoz, hogy felszabaduljon a szervezetedben az oxitocion (boldogsághormon), ráadásul ez a tevékenység szupererős nyugtató hatással is bír. A macskatulajdonosok hosszútávon sokkal kiegyensúlyozottabbak, és kevésbé érzik magukat magányosnak!

2) Már öt perc játszadozás a kutyusoddal csökkentheti a stresszhormon-szintedet! Egy kutatásból az is kiderült, hogy ha napközben többször rápillantasz a kis kedvenced fotójára a melóban, könnyebben koncentrálsz a tennivalódira.

3) Ha gyakran figyeled az állatkáidat játék közben (vagy mondjuk a halakat, miközben úszkálnak), csökkentheted a vérnyomásod és a pulzusod is normál tempóra áll be. A fenti felmérésből azt is megtudtuk, hogy a háziállat-tulajdonosok kisebb valószínűséggel szenvednek szív- és érrendszeri megbetegedésekben!

Még több

weekend