Staycation: nyaralj inkább otthon

Lazítanál még egy kicsit a hosszú hétvégén vagy a nyár utolsó heteiben, de már eléggé megcsappant a bankszámlád? Ne csüggedj! A staycation, vagyis otthon nyaralás ilyenkor szuper megoldás.

Staycation: nyaralj inkább otthon

A staycation (stay=maradni, vacation=nyaralás) lényege, hogy miközben otthon éjszakázol, csupa nyaralós programmal töltöd az időd. Ne gondolj rá úgy, mint valami kényszermegoldásra, nézd a jó oldalát! Így megspórolhatod az úti- és szállásköltséget, plusz az utazással (és persze a pakolással) járó stresszelést. A legjobb, ha a pasiddal vagy barátnőiddel összefogtok, hogy kihasználjátok a nyár utolsó napjait.

Így lehet tökéletes a házi vakációd:

–         Viselkedj úgy, mintha valódi szabadságon lennél, tehát jelentsd be jó előre a munkahelyeden, hogy pár napig nem leszel elérhető, és esténként se csekkold az e-mailjeidet!

–          Varázsold az otthonod egy igazi hotellé! Az ötcsillagos élményért töltsd fel a hűtőt a kedvenceiddel, szerezz be egy pihe-puha fürdőköntöst és egy selyempamut ágynemű szettet, a nappalit pedig díszítsd virágcsokorral. A reggelit ugyan neked kell elkészítened (hacsak a pasid be nem vállalja), de legalább nem számolnak fel extra díjat a szobaszervizért!

–          A nyaraláshoz persze hozzátartozik a pancsolás és napozás is. Egy napra elmehettek egy élményfürdőbe is, de költségkímélőbb megoldás, ha kerestek egy közös ismerőst, akinek van medencéje, és nála hűsöltök. Este pedig jöhet a levezető kerti parti, például hawaii stílusban!

–          Mit szólnál egy félnapos wellness programhoz a legjobb barátnőddel? Az interneten vadászhattok szuper masszázskuponokra, de házi készítésű kencékkel is kísérletezgettek. Otthon legalább biztosan nem néznek rátok morcosan, ha közben hangosan nevetgéltek.

Még több

weekend