2013.11.22.@ 13.11

Ki kér egy kis Téli fagyit?

A Szerdán habcsók, a Bodza Bisztró és a Kerek perec írónője, Papp Diána negyedik regénye most került a könyvesboltok polcaira. A Téli fagyiból most exkluzív részletet mutatunk meg nektek!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ki kér egy kis Téli fagyit?

És, hogy miről szól a sikerszerző legújabb regénye? A harmincas évei végét taposó Judit élete irigylésre méltó. Jóképű férj, három gyerek, anyagi gondokról nem is hallott, de még rettenetes főnök sem igyekszik pokollá tenni az életét. Ám az idillnek egyszerre csak vége szakad, amikor váratlanul elhagyja a férje, Bálint egy fiatalabb nő miatt. Egyetlen támasza szingli húga, Virág lesz, aki ugyan már régóta vágyott családra, de valahogy nem úgy képzelte, hogy a nővére bútorozik be az albérletébe a gyerekekkel. Hogyan tudja rendezni életét az elhagyott feleség? Párra talál-e a bohókás fiatal lány? Kiderül a Téli fagyiból.

– Te mégis mit csinálsz? – kérdezte végül. Hosszú percek óta figyelte a visszapillantó tükörben a műveletet, és nem sikerült szó nélkül megállnia.

– Hát, a testemmel védelmezem Olivért.

– És miért a testeddel? Nem bízol a babaülés biztonsági övében? – Judit fél szemmel az utat, fél szemmel továbbra is a hátsó ülésen ülő húgát és gyerekét figyelte.

– Sajnos nem tudtam visszakapcsolni. – Virág nyelt egyet, és gyorsan túlesett a vallomáson. – De ne aggódj, látod, Olivért sem zavarja, hogy rajta fekszem. Az előbb levettem róla a pulcsiját, mert úgy láttam, hogy melege van. – Virág büszkének tűnt. Észrevette egy beszélni még nem tudó gyerek igényét. Ilyen se gyakran fordul elő.

– És?

– És utána nem tudtam visszakapcsolni azt a rohadt övet – csattant fel. – Olivér próbálta mutatni, hogyan kell, de hát mégiscsak mindössze egyéves. Ő is csak nagyjából tudja értelmezni ezt a sajátságos megoldást.

– Figyelj. Nem tudom, mit mondjak erre. Száguldunk az autópályán, Olivér ugrásra kész. A következő benzinkút ötven kilométerre van, de még egy jó ideig ilyen kényelmetlenül fogsz ülni, mert én most kimegyek a külső sávba, és lelassítok, amennyire lehet. – Judit felemelte a hangját, és Virág is egyre feszültebb lett.

– Komolyan mondom, nem hiszem el! A hülye anyósom a múltkor szintén nem tudta bekapcsolni, és azt gondoltam, ez csak azért lehet, mert amúgy is tök flúgos. Most meg te is kezded. Már megint új indokot kell keresnem, hogy miért utálom.

– Például mert napjában tizenkétszer felhívja a férjedet – segítette ki előzékenyen Virág.

– Ja. És van rá még ezeregy okom – sóhajtott.

– De neked legalább van egy anyósod. Hiszen abból egyenesen következik, hogy ezek szerint van egy férjed is – állapította meg Virág, miközben Olivért ölelte. Nem csodálkozott volna, ha a gyerek perceken belül óbégatni kezd. Látszott rajta, hogy unta az utazást, még így is melege volt, hogy már megszabadult a pulóverétől, és egyáltalán nem értette, miért hajolt bele az aurájába régen látott nagynénje.

– Milyen volt a jógatáborban? – váltott témát Judit.

– Teljesen felesleges volt elmennem. Nem innen

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend