2014.01.25.@ 00.01

Idén húszévesek, és imádjuk őket!

Biztos, hogy te sem gondoltad, hogy ezek a nagyszerű filmek már bőven nagykorúak. Neked melyik a kedvenced?

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Idén húszévesek, és imádjuk őket!

Húsz évvel ezelőtt a mozikat a vígjátékok és a szerelmi történetek uralták. Valamint Jim Carrey, akinek ez volt az az év, amikor igazi világsztár lett. Nem csak az Ace Ventura, a Dilibogyók, de a Maszk is ebben az évben lett kasszasiker!

És azt gondoltad volna, hogy már húsz éve annak, hogy Sandra Bullock végigszáguldott egy busszal egy egész városon, míg Keanu Reeves meg nem mentette? Pedig így volt! Mint ahogy James Cameron lelógatta szegény Jamie Lee Curtis-t egy helikopterből a születésnapján. De hát ilyen ez a kém szakma, ahogy megtudhattuk a Két tűz között című filmből.

Forrest Gump is ebben az évben futott végig Amerikán Nike cipőjében, és a Ponyvaregény zenéjébe is ekkor szeretett bele a világ. Mai napig az egyik legfontosabb bulikellék, ha nem igazán akarnak táncolni a vendégek. (Próbáld ki, garantáltan működik.)

A kedvenc húszévesünk mégis Szimba, vagyis az Oroszlánkirály, aki nem csak a legnagyobb kasszasikert produkálta 1994-ben, hanem egészen 2003-ig ült a legnagyobb bevételt produkáló rajzfilmek trónján, és a Király Sziklán. Csak egy kalandvágyó bohóc hal tudta átvenni a helyét. Te tudod melyik?

(Plusz info, amin szintén meglepődtünk, hogy Candace Bushnell, a Szex és New York írója ebben az évben kezdte el saját rovatát az Observer című magazinban. Igen, a rovat címe az volt: Szex és New York.)

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend