2014.02.20.@ 15.02

Jön J.K. Rowling új könye!

A Selyemhernyó 2014 júniusában startolhat a könyvesboltokban, de ne hidd, hogy a Harry Potter-fanoknak nincs jó hírünk!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Jön J.K. Rowling új könye!

Vigyázz, ha nem vagy eléggé képben, akkor könnyen szem elől tévesztheted a Harry Potter írónőjének legújabb könyvét! A nyáron a boltokba kerülő Selyemhernyó című krimit ugyanis az írónő – csakúgy, mint az előző, Szól a Kakukk c. thrillerét – Robert Galbraith álnéven jegyzi. Kíváncsi vagy, miért?

A Rowling elárulta, hogy az álnevet kedvenc politikusa,Robert F. Kennedy keresztnevének és saját gyerekkori fantázianevének (Ella Galbraith) összekapcsolásával hozta létre azért, hogy végre egy kicsit szabadnak érezhesse magát, és ne kelljen az állandó elvárásokkal és a könyvei körül felvert hype-pal foglalkoznia. Persze abban a pár hétben, amíg senki sem tudta, hogy JK írta a könyvet, a kritikusok is megszólaltak – és az egekig magasztalták az akkor még kezdő krimi írónak tűnő Galbraith-et. Persze, talán kicsit túl tökéletes is volt a könyv egy kezdőhöz, így a találgatások hamar Rowlingra terelődtek.

Azt viszont tuti, hogy nem tudtad, hogy J.K. Rowling amúgy is a rejtőzködés mestere, hiszen még a Harry Potter megjelenése előtt a kiadójával éppen azért választották a J. K.  Rowling nevet a megjelenéshez az írónő által egyébként használt Joanne Rowling helyett. A kiadónál ugyanis attól féltek, hogy a tini fiúk fenntartással kezelnének egy nekik szánt könyvet, ha azonnal levágják, hogy egy nő írta! Hm, mi imádjuk, hogy az írónő a saját életében is misztikumot fon maga köré, igaz?

És hogy mi a helyzet a Harry Potterrel? Nos, sajnos új könyvről egyelőre semmi hír, de azért van némi ok az öröme. Az írónő ugyanis bejelentette, hogy megkezdte a közös munkát két ismert színházi producerrel, akik meggyőzték, hogy vigye színre Harry Potter gyermekkorát, ami a kis varázsló első kalandjait mutatná be a mugli világban, árvaként.

Váó, mit szóltok a váratlan fordulathoz?

 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend