2014.03.05.@ 15.03

Amikor a pasi nem tud választani két nő közül…

Egy tuti olvasnivalót keresel? Kapd kézbe a nemrég megjelent Tizenkettő című könyvet, ami első blikkre csak egy szerelmi háromszög története, viszont valójában egy látszólag sikeres férfiről szól, aki bár látszólag elért mindent, minden napot szenvedésként él meg.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Amikor a pasi nem tud választani két nő közül…


A statisztikák szerint minden második házasság kudarccal végződik, sőt szinte nincs is olyan, ahol ne merülne fel a válás gondolata. Sokan túlságosan hamar feladják a küzdelmet, mások viszont akkor is ragaszkodnak a kapcsolatukhoz is, amikor az már teljesen menthetetlen. Rengeteg pasi él kétségek között, teszi fel magának az életben legalább egyszer a kérdést: menni, vagy maradni? A könyv erre a kérdésre nem felel igennel vagy nemmel, mégis egyértelmű választ ad: a legnagyobb árulás, ha valaki nem tud dönteni, és nem tart ki a döntése mellett. Mert így biztosan esélye sincs a boldogságra, sem házasságban, sem elvált emberként.

A Kolossváry Balázs könyve, a Tizenkettő egy kifogástalan megjelenésű, sikeres férfiről szól, aki mindent elért már, amire vágyott, két csodálatos gyermeket, csinos, odaadó feleséget, gazdagságot, karriert, és akire a külvilág irigykedve tekint mindezért, pedig valójában egy állandóan gyötrődő pasi, aki senkiben és semmiben, leginkább önmagában nem hisz. Aki olyan családban nőtt fel, ahol a szülők folyton veszekedtek, az apja alkoholista volt, és ezzel lelkileg tönretette az édesanyját. A nőkhöz való viszonyát ez örökre meghatározza, nagyon sokáig nevetségesen bátortalan a lányokkal, így aztán szüzességét csak felnőttként veszti el, aztán pedig görcsösen próbál mindent bepótolni, megcsalja a barátnőit, feleségét.

A főszereplő 40 évesen, villámcsapásszerűen lesz szerelmes, ahogy korábban még soha. Így esélyt kap a sorstól, hogy változtasson, de képtelen élni vele. Végül a két nő lép helyette, szinte egyszerre küldik el. Ő pedig végérvényesen magára marad a tudattal, hogy elárult feleségét, és a szeretőjét, aki élete szerelme volt, szintén tönkretette.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend