Horror sztorikból lesznek a legjobb Disney-mesék?

Múltkor már összegyűjtöttük a legmeglepőbb Disney-tényeket, de most még sokkolóbb infókra bukkantunk. Fogadjunk, nem hitted volna, hogy kedvenc tündérmeséid a cuki dalok helyett tele voltak véres és ijesztő jelenetekkel! Vigyázat, csak erős idegzetű Cosmo-csajoknak!

2014.04.19. 16:04
Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Horror sztorikból lesznek a legjobb Disney-mesék?

A kishableány

Az eredeti mese szerint Eric herceg egy másik lányba lesz szerelmes, Arielnek pedig egy elég durva dilemmába kerül. Választania kell, hogy vagy megöli Ericet, hogy a vére visszaváltoztassa hableánnyá, vagy beleugrik a tengerbe és tajtékká változik. Végül nem bírja megölni szerelmét, és inkább beleveti magát az óceánba, így meghal.

Hamupipőke

A Hamupipőke eredeti olasz változata inkább hasonlít egy Fűrész-epizódra, mint klasszikus tündérmesére. Ha nem bírod a véres dolgokat, inkább ne is olvass tovább! Ebben a verzióban a két mostohatesó annyira szeretné, hogy passzoljon a lábukra az üvegcipellő, hogy az öncsonkítástól sem riadnak vissza. Egyikük a sarkát, a másik pedig egy lábujját nyisszantja le, hogy átverjék a herceget. De Hamupipőke sem olyan ártatlan, mint a Disney-verzióban: képzeld, bosszúból a madarainak megparancsolja, hogy vakítsák meg a gonosz tesóit, a mostohaanyjának pedig eltöri a nyakát.

Csipkerózsika

A Csipkerózsika-sztorit még a 17. században írták le először, de abban a változatban a hercegnek nem ébreszti fel Csipkerózsikát (aki nem egy orsótól, hanem egy lenmagtól alszik el), hanem álmában megerőszakolja, és később még szintén alvás közben születik két gyerekük. Elképesztően hangzik, nem igaz? Akkor kapaszkodj meg, mert az igazán őrült fordulat csak ezután jön! Csipkerózsika végül attól ébred fel, hogy játék közben az egyik kisgyerek elkezdi szopni az ujját, és kiszívja a lenmagot a körme alól! Azért mégis csak jobb, hogy a Disney inkább a Grimm-tesók verzióját dolgozta fel, ugye?

Pocahontas

Mikor 1995-ben megjelent a Pocahontas, számos indiántörzs tiltakozott ellene, mivel a Disney teljesen átírta az egyik leghíresebb legendájukat. Pocahontas ugyanis valódi személy volt, Matoakának hívták, és tényleg megmentette John Smith-t, aki viszont később átverte és kihasználta. Az indiánlányt ráadásul később foglyul ejtették az angolok, majd férjhez kényszerítették egy dohánymágnáshoz, és mindössze 21 évesen meghalt. Azért mi reméljük, hogy legalább az életben is volt egy cuki mosómedve pajtija.

A hercegnő és a béka

Oké, békát csókolgatni sem lehet valami kellemes. De képzeld, a legelső változatban a hercegnőnek a falhoz kellett vágnia szegény békát, vagy levágnia a fejét és megégetnie, hogy herceggé változtassa. Enyhén szólva nem túl romantikus, ugye? Még szerencse, hogy a meseírók később kitalálták a csókolózós sztorit…

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend