10 dolog, amit nem tudtál a Jóbarátokról

Május 6-án lesz pontosan 10 éve, hogy véget ért a tévétörténelem egyik legviccesebb sorozata. Ebből az alkalomból pedig összegyűjtöttünk 10 infót, amit még talán a legnagyobb Jóbarátok-fanok sem tudtak eddig, plusz egy extra meglepit is mutatunk!

2014.05.01. 15:05
Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

10 dolog, amit nem tudtál a Jóbarátokról

1. Lisa Kudrow-t eredetileg a Frasier című sorozatra szerződtették, de a készítők az utolsó pillanatban meggondolták magukat és kirúgták, így végül elvállalta Phoebe szerepét. A színésznő azóta ezt tartja élete egyik legmázlistább véletlenének.

2. Az írók eredetileg úgy tervezték, hogy Monica és Joey lesz a sorozat álompárja, de a válogatások után kiderült, hogy David Schwimmer és Jen Aniston között jobban izzik a levegő, ezért átírták a forgatókönyvet.

3. A hat főszereplő minden rész felvétele előtt elvonult egy szobába, ahová rajtuk kívül senki nem léphetett be, hogy közösen hangolódjanak rá a jelenetekre. Azért kár, hogy senki nem csempészett be egy rejtett kamerát, mert mi szívesen megnéztük volna ezeket a poén-szeánszokat!

4. Jennifer Aniston eredeti, görög származású vezetékneve (Anastassakis) is elhangzik az egyik részben. Így hívják annak a párnak az egyik tagját, akit az a pap ad össze, akit Rachel kerít az utolsó pillanatban Monicáék esküvőjére.

5. Joey lakásának büszkesége, a Nagy Fehér Kutya valójában Jennifer Aniston tulajdona volt. A színésznő egy barátjától kapta a hatalmas szobrot, mikor beválogatták a sorozatba, hogy szerencsét hozzon neki.

6. Lisa Kudrow a Jóbarátokkal egy időben a Mad About You című sorozatban is vendégszerepelt, amiben (és most kapaszkodj meg!) Ursula Buffay-t, a pincérnőt alakította! És mivel a vezetékneve egyezett Phoebe-ével, a Jóbarátok írói kölcsönvették a szerepet, és kitalálták a gonosz ikertestvér sztoriját.

7. Matthew Perry öt hónapra Courtney Cox „szolgája” lett, miután elvesztett egy filmkvízzel kapcsolatos fogadást.

8. Az eredeti tervek szerint csak négy jóbarátról szólt volna a sorozat: Rachelről, Ross-ról, Monicáról és Joey-ról. Chandler és Phoebe pedig mellékszereplőként tűnt volna fel. De ugye te se tudnál elképzelni egy részt sem az ő poénjaik nélkül?

9. Matt az életben is hasonlít Joey-ra, legalábbis karrierje elején ugyanannyira le volt égve, mint ő az első pár évadban. Mikor elment a sorozat szereplőválogatására, mindössze 11 dollárja volt.

10. Matthew Perry helyett először Jon Cryernek, a Két pasi meg egy kicsi sztárjának ajánlották fel Chandler szerepét, de ő visszautasította. Képzeld csak el, milyen furcsa lenne, ha Chandler és Alan helyet cserélnének a két sorozatban…

Ugye a lista végére téged is elkapott a nosztalgialáz? Akkor csekkold le ezt a videót, amiben azokat a jeleneteket válogattak össze, amiket a sorozatban anno nem láthattál.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend