Mellékhatásai vannak a 50 Shades-nek?

Képzeld, egy friss kutatás szerint A szürke ötven árnyalata jóval több, mint egy ártatlan, erotikus regény, mert a könyv elolvasása durva mellékhatásokkal járhat!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Mellékhatásai vannak a 50 Shades-nek?

A Michigan Állami Egyetemen készült kutatás szerint ugyanis azok a lányok, akik olvasták a könyveket, sokkal elfogadóbbak a velük szemben erőszakosan, vagy durván fellépő pasikkal. Plusz a káromkodást és a kiabálást is jobban tolerálják, mint azok, akik sosem hallottak Anastasia Steele és Christian Grey sztorijáról.

A felmérésben egyébként 18 és 24 év közötti lányok vettek részt, összesen 715-en. Az egyetem kutatói több csoportba osztották őket az alapján, hogy olvasták-e a könyveket, és ha igen, hány részig jutottak. Az eredmények pedig döbbenetesek!

Kiderült, hogy már az első regény olvasása is nagy hatással volt a csajokra, ők ugyanis hajlamosabbak voltak koplalni, éheztetni magukat, és különféle diétás táplálék kiegészítőket fogyasztani, csak azért, olyan törékeny legyen az alakjuk, mint Anáé. Azok a lányok viszont, akik a teljes sorozatot jól ismerték, arról számoltak be, hogy néha többet isznak a kelleténél (ez viszont a kontrollcsoportra egyáltalán nem volt jellemző).

A tanulmány szerzői szerint egyébként a legnagyobb probléma a könyvekkel az, hogy normalizálják a nőkkel szembeni erőszakos viselkedést. Szerinted van ebben valami, vagy ez azért túlzás?

Címkék: 50 shades 50 shades of grey A szürke ötven árnyalata mellékhatás regény

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend