2010.12.20.@ 00.12

Retró karácsonyi hangulat (x)

A karácsonyi receptek olyanok, mint egy jó szerelmes film. Épp ott szakad vége, ahonnan a valódi történet kezdődhetne. Biztos, hogy finom lesz az a torta, érdemes kísérletezni? Mi azt valljuk, hogy bár a karácsonyi hangulat valóban az utcai dekorációval, a plázákban megjelenő karácsonyi csengettyűszólamokkal, emeletes tejszínhab csodákkal indul, de mégis csak Rajtad múlik, hogy 24-én a szívedbe is megérkezik-e az ünnepi hangulat.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

 

Ne kísérletezz! Idézd fel a gyermekkorod legkedvesebb szentestéjét, készítsd el újra azokat a retró sütiket, amik akkor épp az egyszerűségükkel dobogtatták meg gyermeki szíved! Nem csak emlékek ébrednek majd az illatokban, de több időd is lesz arra, amire ilyenkor igazán kell.
 
Vaníliás félhold
40 dkg liszt
1 cs. sütőpor
20 dkg zsír
pici só
6 dkg Koronás Porcukor
fél citrom leve kifacsarva
0,3 dl tej
 
Keverd el a lisztet a sütőporral, majd dolgozd bele a zsírt. Adj hozzá ici-pici sót, Koronás Porcukrot, a citrom levét és a tejet. Az így kapott könnyű tésztát vékonyra nyújtsd ki, szaggasd kör alakúra. A kerek tésztakorongokra tégy diónyi szilvalekvárt és hajtsd félbe őket.
Mehet is a 160 ◦C-os sütőbe. Ha kész, már csak a Koronás Porcukor hiányzik.

 
Narancsos-fahéjas bögresüti
  • 1 narancs reszelt héja
  • fahéj
  • 2 tojás
  • 2 bögre liszt
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1/2 bögre Koronás Sütőcukor
  • 1/4 bögre kakaó
  • 1 bögre tej
  • 1/2 bögre olaj
  • néhány apróbb kocka étcsokoládé
 
Előmelegítjük a sütőt 180 ◦C-ra. Összekeverjük a lisztet a sütőporral, fahéjjal, Koronás Sütőcukorral és a kakaóval. Hozzáadjuk a tojásokat, a nem túl hideg tejet és az olajat. Az egészet simára dolgozzuk. Ezután mehet is bele a narancshéj és az étcsoki darabkák. Kivajazott, kilisztezett tepsiben kb.20-25 percig sütjük.
 
 
Habcsók
2 tojásfehérje
15 dkg Koronás Porcukor
3 dkg étkezési keményítő
 
A sütőt 160 ◦C-ra melegítjük. A tojásfehérjébe egy csipetnyi sót teszünk, és kemény habbá verjük. Közben a 10 dkg Koronás Porcukrot beleszitáljuk. A maradék 5 dkg Koronás Porcukrot elkeverjük az étkezési keményítővel, és rászitáljuk a habra, majd óvatosan összeforgatjuk a masszát. A kemény habot habzsákba töltjük, és csinos kis formákat nyomunk belőle a sütőpapírral kibélelt tepsibe. A sütő középső rácsán kb.15 percig sütjük, és hagyjuk, hogy kiszáradjanak.
 

 További információk!

 

 

Címkék: hangulat karácsonyi retro

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több x_mas