Hering effektus helyett: 5 hasznos tipp karácsonyra

Közeleg a karácsony, és lassan vele együtt a pörgős vásárlások is, a tömegnyomor a bevásárló központokban. Ha nem szereted, hogy mindenki letapossa a sarkad, akkor íme 5 tipp, ami segíthet.

2011.12.15. 14:12
Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

1. Lépésről lépésre!

Ne az utolsó pillanatban kezdj el gondolkodni, hogy mit veszel, mert csak kapkodás lesz a vége. Ha mindent az utolsó napokra hagysz, akkor azzal kezdetét veszi a fejetlenség. Bár sokan december 23-ig dolgoznak, sőt vannak, akik 24-én is, de van erre is megoldás. Mégpedig a folyamatosság: apránként vásárold meg az ajándékokat, de minden nap intézz el valamit. Például egyik nap kutass ajándékok után az interneten, találd ki, hogy kinek mit veszel, másik nap járj utána, hogy hol lehet beszerezni. Hasznos tipp még a táblázat használata, kinek mit és hol. Interneten kényelmesen lehet mindent intézni.

2. Ajándéktippek

Fontos tudnod, hogy milyen az érdeklődése annak, akinek ajándékot veszel. Ha ez megvan, akkor az internetes fórumokon találhatsz hasznos tippeket és ötleteket. Hasznos lehet erre is a táblázatos megoldás: gyűjtsd össze a tippeket és ötleteket, majd mérlegelj. A filléres árutól kezdve a vaskos pénztárcát igénylőkig mindent megtalálhatsz.

3. Nézelődj külföldön is!

Az internettel megszűntek a határok. Ennek nagy előnye, hogy ki lehet kerülni az itthoni profitéhes kereskedőket, így sokkal olcsóbban hozzájuthatsz az árucikkhez. Bár vámot és postaköltséget felszámolhatnak, de sok esetben még így is sokkal olcsóbb, mint ha itthon vennéd meg, a házhozszállítás pedig napokon belül megtörténik. Egyszóval megéri kipróbálni, arról nem is beszélve, hogy vannak újdonságok, amit csak külföldön lehet beszerezni.

4. Használd az árösszehasonlítókat!

Itthon egyre jobban kezd elterjedni az internetes vásárlás, és vele együtt az ár összehasonlítók. Ezek az oldalak elvégzik a piszkos munkát – nem neked kell felkutatnod a megbízható webáruházakat, hanem egy helyen találhatod meg őket, így könnyen összehasonlíthatod az árakat, és nem költesz feleslegesen. Az árösszehasonlító oldalak azonban egy korlátozott adatbázisban keresnek, így a felhasználó nem szerez tudomást róla, ha egy másik oldalon esetleg jobb ajánlatot találhat. Erre találták ki a világon egyedülálló árösszehasonlító plugint, ami csaknem az internet egészén keres az ajánlatok közül.

5. Irány a hipermarket!

Ha mindenképpen az utolsó napokra hagyod a vásárlást, akkor a tömeg elkerülése érdekében ne csúcsidőben indulj neki. Ha nem valami különleges dolgot akarsz venni, hanem csupán a díszeket, vagy szaloncukrokat szereznéd be, akkor irány éjszaka valamelyik hipermarket! De akár az ajándékot is beszerezheted itt.

Forrás: www.sporoljon.info

Csevegj tovább a témában a vadiúj Cosmo Fórumban!

Kapcsolódó cikkek:

Így lazíts otthon!

Teremts otthon karácsonyi hangulatot!

 

Címkék: ajándék karácsony webshop

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több x_mas