Ezek a leggyakoribb ünnepi félelmek

Egy nemrég közölt kutatás összeszedte azokat az élethelyzeteket, amelyektől különösen tartunk az évnek ebben a szakaszában.

2011.12.16. 14:12
Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A Consumer Reports National Research Center által készített reprezentatív felmérés szerint számos szituáció van az ünnepek alatt, amelyet az jobban szeretnénk elkerülni, és amelyek – karácsony ide vagy oda – félelemmel töltenek el minket. Bár az ajándékvásárlási láz mostanában indult el igazán, a megkérdezettek 68 százaléka már előre tart a bevásárló helyeken a tömegtől és a hosszas sorban állástól. A válaszadóknak ezen felül egyaránt 37 százaléka tart attól, hogy a vásárlásokkal adósságba veri magát, ahogy attól is, hogy az ünnepi étkezések súlyfelesleggel járnak majd.

Stresszes ajándékvásárlás

A kutatás szerint az amerikaiak 28 százalékának jelent stresszt az ajándékvásárlás, és minden ötödik aggódik azon, hogy a kapott vagy adott meglepetések csalódást fognak okozni. Minden negyedik válaszadó előre tart az ünnepi utazásoktól, ahogy attól is, hogy bizonyos rokonaival az évnek ebben a szakaszában találkoznia kell.

Kellemetlen ünnepi partik

Érdekesség, hogy az amerikai lakosság 16 százaléka nem örül annak, hogy karácsonyi partikon kell megjelennie, és 15 százalék előre utálja, hogy kötelezően udvariaskodni kell másokkal.

Csevegj tovább a témában a vadiúj Cosmo Fórumban!

Kapcsolódó cikkek:

Így lazíts otthon!

Teremts otthon karácsonyi hangulatot!

 

Címkék: karácsony ünnep

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több x_mas