Az ajándéknál fontosabb az együtt töltött idő

Fiatalokkal készült felmérés szerint sokan jobban értékelik a családjukkal eltöltött nyugodt időszakot karácsonykor, mint azt, ha a fa alatt tucatjával várják őket az ajándékok.

2011.12.21. 14:12
Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A családi nyaralásokat szervező Butlins megbízásából készült felmérés eredményei szerint sokan őszintén értékelik a tradicionális családi karácsonyokat és az ünnepekkor a szeretteikkel együtt töltött időt. Az ezer ember részvételével készült kutatás szerint a fiatalok 40 százaléka jobban örülne, ha a karácsony a családjukkal békésen tölthető szabadidőt hozna számukra, mint ha a fa alatt halomban álló ajándékokat találna. Ennek oka, hogy a fiatal válaszadók közel fele úgy véli, a szülők munkahelyi elfoglaltságai miatt évközben nem tölt elég időt együtt a család.

A megkérdezett fiatalok negyede jelezte, reméli, hogy a ritkán látott rokonokkal is találkoznak évközben, igaz 15 százalékuk arra is utalt, hogy a szélesebb rokonság összegyűlése esetleg kisebb-nagyobb veszekedésekhez is vezethet.

A fiatalok negyede a kutatók kérdésére válaszul azt is jelezte, aggódik amiatt, hogy a családi költségvetésbe hogyan fognak beleférni az ünnepekkor jelentkező extra kiadások.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek a leggyakoribb ünnepi félelmek

8 tipp az ünnepi súlygyarapodás ellen

 

Címkék: karácsony ünnepek

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több x_mas