1. Kávéfilter-koszorú

Ugye sosem gondolnád, hogy ez a Hókirálynő báli ruháját (vagy Carrie Brashaw tütüjét?) idéző gyönyörűség egyszerű kávéfilterekből készült? Nincs más dolgod, mint beszerezni egy hungarocell kört egy hobbi-boltból, vagy alternatívaként tolalettpapír gurigákat is körbe rendezhetsz, ragasztópisztollyal megerősítve őket. A filterek csücskét csavard össze, hogy virágformát kapj, csípd össze a sarkokat tűzőgéppel, majd ismét kapd elő a ragasztópisztolyt, két-három centinként tegyél egy pötty ragasztót a körre, majd erősítsd rá a virágaidat. Ha úgy tetszik, szórd meg csillámporral, kösd át masnival, de ha nagyon szeretsz barkácsolni, előre meg is festheted a kávé filtereket, így színes koszorút kapsz majd.

diy-karácsonyi-koszorú-cosmopolitan

2. Koszorú boros dugókból

Szuper saját készítésű ajándék lehet nagy bor rajongóknak, és olyanoknak, akik nem szeretik a túlságosan giccses, csilli-villi dekorációkat. Kartonpapírból (vagy egy régi kartondoboz oldalából) vágj ki egy szabályos kört, parafadugót pedig beszerezhetsz egy a közeledben lévő étteremből vagy. Egyszerűen kérd meg a pincéreket, hogy egy héten át minden boros dugót rakjanak el neked, és persze te is gyűjtögess otthon. Nincs más feladatod, mint ragasztópisztoly segítségével a koszorú alapra erősíteni őket, ha pedig szeretnéd, magyalágacskákkal tovább díszítheted. Menő, igaz?

diy-karácsonyi-koszorú-cosmopolitan

3. Mosogató-dörzsi koszorú

A mi kedvencünk ez a csillogó-villogó koszorú, amelyet akár ezüst-arany kombinációban is elkészíthetsz, hiszen ilyen dörzsit többféle aluminiumból is beszerezhetsz bármelyik tisztítószer osztályon. Ismét szükséged lesz egy karton alapra, de ha hungarocell-koszorút használnál, az is tökéletes – főleg ha körbe tekered valamilyen szép szaténszalaggal. Ezután nincs más teendőd, mint a kemény alapra ragasztópisztollyal felerősíteni a szikrázó “rózsákat” – és döbbenten figyelni, ahogy a harmadik-negyedik dörzsi felrakása után már nem is tűnik fel, hogy valójában takarítóeszközökből készítesz szépséges karácsonyi dekorációt.

diy-karácsonyi-koszorú-cosmopolitan

Címkék: advent dekoráció karácsony karácsonyi ajándék karácsonyi díszítés koszorú ötletek ünnepi készülődés