A 10 éves Aron Anderson a Shetlan-szigetektől északra található Out Skerries szigetcsoporton él, 320 kilométerre a norvég partoktól. Aron falujában régebben több család is lakott, de mióta bezárták a helyi lazactenyésztő farmot, folyamatosan elköltöztek az emberek, mostanra pedig a kisfiú maradt az egyetlen gyerek.

aron-anderson-shetland-cosmopolitan

A falu iskolájában egy tanár tanít és két tanterem van, de Aron az egyetlen diák. A kissrác azonban a körülményekhez képest jól érzi magát, a barátai a szigeten élő birkák és kacsák, illetve egy kutya. „Szeretem a szigetet. Sokat biciklizek, nyáron pedig úszok a tengerben, vagy ugrálok a vízbe a mólóról” – mesélte a fiú a The Telegraph-nak. Anyukája pedig azt is hozzátette, hogy Aronnak ez lesz az első téli szünete, amit hasonló korú barátok nélkül kell töltenie.

aron-anderson-shetland-cosmopolitan

A cikk megjelenése után pedig a Redditen mozgalom indult, hogy a világ minden pontjáról küldjenek a magányos kisfiúnak karácsonyi lapokat, hogy ezzel is felvidítsák. Az akció kitalálója egyeztetett a sulival és a szülőkkel is, akik rábólintottak a kedves ötletre, így Aron rengeteg jókívánságra számíthat hamarosan.

Kívánj te is boldog karácsonyt Aronnak! Íme a cím, ahova küldheted a leveled vagy képeslapod:

Mr. Aron Anderson

c/o Skerries School

East Isle, Out Skerries

Shetland

ZE2 9AR

Scotland, United Kingdom

Címkék: advent ajándék aron anderson karácsony skócia ünnep ünneplés