Az angol Christine Churchill nemrég adta el mesés walesi Garthmyl Hall birtokát, ahol már 1883 óta az ő családja élt. Az új tulajdonosok éppen nekiálltak a ház felújításának, amikor nagyon meglepő dologra bukkantak a kéményben. A pár ugyanis néhány régi levelet talált, amit, ahogy később kiderült, maga Christine írt öt éves korában, mégpedig a Mikulásnak. Amikor elmesélték a nőnek, Christine teljesen elképedt és először egyáltalán nem emlékezett a dologra, viszont nagyon örült a furcsa meglepetésnek, hiszen a régi családi ünnepeket idézte fel benne.

levél-a-mikulásnak-cosmopolitan

„Most már emlékszem, hogy akkor azt mondták a szüleink, tegyük a játszószobában lévő kéménybe, gondolom azért, mert azokat nem használtuk.” – mesélte a nő a Mirrornak, aki azt is hozzátette, hogy a levél tartalma a mai gyerekeknek nagyon furcsa lehet, és valószínűleg egyáltalán nem értenék, miért ezeket a dolgokat kérte.

levél-a-mikulásnak-cosmopolitan

Christine egyik levele ugyanis így szól: „Kedves Mikulás! Kérlek hozz nekem néhány szép játékot, és egy himnuszgyűjteményt. 5 éves vagyok. Szeretettel, Christine”. A másik kézzel írt üzenetben pedig babákat, zsírkrétákat és egy ollót kér. Christine nagyon meghatódott az emlékeken, hiszen élete legszebb évei jutnak róla eszébe. „Mi csak egyszerű ajándékokat szerettünk volna. Akkor még nem volt sem tévé, sem rádió. Az élet egyszerű volt. A testvérem fából készült építőkockákat és kirakót kapott, nekem pedig ott voltak a babák, és persze lehet, hogy megkaptam a zsírkrétákat és a színezőt is.” – mondta a nő, aki szerint a karácsony ilyen ajándékokkal is ugyanolyan szép volt, sőt úgy gondolja, sokkal jobb volt minden, amíg az emberek nem vitték túlzásba a karácsonyi meglepetéseket.

levél-a-mikulásnak-cosmopolitan

levél-a-mikulásnak-cosmopolitan

Címkék: advent dekoráció karácsony karácsonyi ajándék karácsonyi díszítés kémény levél levél a mikulásnak mikulás ötletek ünnepi készülődés