A karácsonyról neked is csupa jó dolog jut eszedbe, igaz? Például az az ausztrál férfi, aki olyan fényes karácsonyfát állított, amivel még a Guiness Rekordok Könyvébe is bekerült! Vagy a londoni St. Pancras állomás, ahol Disney-figurákból építettek gigantikus tornyot?

Hát akkor most meg fogsz lepődni, ugyanis egy angol művész, Damien Hirst olyan fenyőfát állított fel Londonban, amin fecskendők, gyógyszeres üvegek és ollók lógnak! A kilenc méter magas fa feldíszítésére az ötcsillagos Connaught Hotel kérte fel a művészt (akinek egyébként nem ez az első orvosi témájú alkotása), de a szomszédok nem örülnek a sajátos fenyőnek, mert ízléstelennek tartják, hogy ezt pont egy menedéknyújtó templom mellé húzták fel, ahol (többek között) drogproblémával küzdő hajléktalanok is élnek. Sőt, a dolog odáig fajult, hogy még a városvezetésnél is kérvényezték a fa lebontását!

fecskendős-karácsonyfa-cosmopolitan

fecskendős-karácsonyfa-cosmopolitan

fecskendős-karácsonyfa-cosmopolitan

fecskendős-karácsonyfa-cosmopolitan

Bár a Westminster Tanács vezetője szerint a fa kétségkívül szokatlan és egyedi, azt mondja, a modern művészetet képviseli, így az engedélyt muszáj volt megadniuk. A fa további sorsáról viszont holnap döntenek az illetékesek.

Címkék: damien hirst dekoráció karácsony karácsonyfa karácsonyi ajándék karácsonyi díszítés