Írj listát!

Valld csak be, hogy veled is előfordult már, hogy mivel nem volt ötleted valakinek, az utolsó pillanatban szereztél be néhány drága és értelmetlen ajándékot! Idén azonban állj neki időben, és már december elején készíts listát arról, hogy kiket szeretnél meglepni, és mivel. Ha pedig új ötleted támad, mindig írd fel a papírra azt is! Így elég időd lesz szétnézni több helyen is, és kiderítheted, hol a legolcsóbb, amit kinéztél.

Kattanj rá az online shoppingra!

Bár sokan még félnek a netről rendelni, pedig hidd el, sokszor megéri! Az internetes webáruházakban ugyanis gyakran a legapróbb és legalapvetőbb dolgokat is kedvezőbb áron veheted meg. A legfontosabb, hogy járj utána alaposan az oldalnak, olvasgass róla véleményeket, és ellenőrizd, hogy tényleg megbízható-e. Ha igen, akkor már pakolhatod is tele az online kosaradat a szuperolcsó cuccokkal!

Nagy a család? Húzzatok!

Emlékszel még, mikor a suliban mindig húzni kellett valakit, akinek ajándékot veszel majd karácsonykor? Ha hatalmas a családod, akkor hidd el, mindenki rajongani fog ezért az ötletért! Így ugyanis rengeteg pénzt spórolhattok, és sokkal kevesebbet kell majd stresszelni is, hiszen nem húsz embernek kell kitalálni a tökéletes meglepit.

Csináld magad!

Ha az ajándékokhoz nem vagy elég bátor, mert félsz, hogy rosszul sülnek el a DIY ötletek, akkor legalább a díszítést csináld saját kezűleg. Rengeteg szuper trükköt és tippet találhatsz a neten, amikhez általában ráadásul csak filléres hozzávalók kellenek. Próbáld ki például az eddig szemétnek hitt hozzávalókból készült ajtódíszeket!

Használd fel a kuponokat!

Karácsony környékén nem érdemes kidobni a reklámújságokat! Ebben az időszakban ugyanis több nagy üzletlánc is hatalmas akciókkal és kuponokkal vár, ezek segítségével pedig nemcsak az ajándékokat, hanem a karácsonyi menüt is olcsóbban elkészítheted. Kedvezményvadászatra fel!

Ne ess túlzásba!

Te főzöd idén a karácsonyi vacsit? Akkor jobb, ha nem izgulod túl, és figyelsz a mennyiségre. Gondold át alaposan, hogy hányan lesztek, és körülbelül mekkora adag kaja kell. Plusz egy főt azért mindig számolj rá, de ne ess túlzásba, mert ha túl sokat csinálsz mindenből, akkor végül a maradék a kukában vagy a kutyusod tányérjában végzi, és csak feleslegesen szórtad rá a pénzt.

Várd ki a leárazást!

Ha tényleg nagyon sokat szeretnél spórolni, és bevállalod, hogy az utolsó pillanatra hagyod a vásárlást, akkor figyeld az akciókat. A karácsonyt megelőző héten ugyanis nagyon sok ruhaüzletben akár féláron szerezheted be a téli cuccokat, amiknek pedig anyukád és a barátnőd is tuti örülni fog. Csak el ne felejtsd levenni az akciós cédulát!

Ugye te is megfogadod ezeket a pénztárcakímélő tippeket?

Címkék: advent ajándékok dekoráció karácsony karácsonyi ajándék karácsonyi díszítés ötletek spórolás ünnepi készülődés vásárlás