1. Felturbózott narancs

A narancs egyszerű és olcsó választás, ha DIY karácsonyi díszről van szó. Például szúrhatsz bele szegfűszegeket de akár a héjába is karcolhatsz mintákat. De az is szupin mutat, ha felszeleteled a gyümölcsöt, kiszárítod, aztán a szeleteket szalagra fűzöd, és úgy akasztod ki a lakásban.

narancsdísz-cosmopolitan

2. Nosztalgikus illatfelhő

Ugye benned is szép karácsonyi emlékeket idéz a fahéj illata? Akkor használd a fincsi fűszert a lakás feldíszítéséhez is! Fűzd fel egy madzagra narancskarikákkal együtt, vagy ha valami igazán menőre vágysz, akkor egyszerűen rakd körbe vele a kedvenc gyertyádat. Ha meggyújtod, egy pillanat alatt belengi a lakást az isteni illatfelhő!

dísz-fahéjból-cosmopolitan

3. Mézik updatelve

Gondoltál már arra, hogy dupla adag mézeskalácsot süss és az egyik tepsit dekorációnak használd? Ha nem, itt az idő, hogy újraértelmezd a gyömbéres kekszek fogalmát, mert felfűzve, vagy koszorúba fonva nagyon vicces díszeket csinálhatsz belőlük! Csak aztán nehogy elmajszold őket!

mézeskalács-cosmopolitan

4. Karácsonyi lámpások

Ez az egyik legszebb és legötletesebb dísz, amit valaha láttunk! Fújj fel egy lufit, mondjuk maroknyi méretűre. Fél csésze kukoricakeményítőből és negyed csésze langyos vízből készíts ragasztót, aztán fogj egy köteg madzagot és kezdd el apránként átitatni a masszával, de úgy, hogy közben tekercseld is fel a lufi köré. Ha kész, kösd el a végét, aztán a rögtönzött díszt lógasd fel a fürdőkád felett, hogy megszáradjon, ez kb. 24 órát jelent. Ezután pukkaszd ki a lufit, tegyél a díszbe égőket és már kész is a sajátos világító lámpás vagy a cuki hóember!

lufi-lámpás-cosmopolitan

5. Hasznosíts újra!

És ha már világítás, a régi villanykörtét se dobd a szemétbe, mert nagyon édi fenyőfadísz készíthető belőle! Ehhez csak akril festékre és ecsetre lesz szükséged, és persze egy kis fantáziára, hogy mivé is alakítsd át! Például a pingvines vagy a Télapós minta szerintünk cuki, de akár magát a Grincset is megfestheted!

festett-villanykörte-cosmopolitan