1. Holiday

Ha valami igazán könnyedre vágysz, akkor elsőként a Holiday-t csekkold, amivel ráadásul azonnal karácsonyi hangulatba is kerülsz! A két szingli otthoncseréjéről szóló romantikus vígjáték Cameron Diazzal és Kate Winslettel tökéletes egy igazi karis, barátnős estéhez!

2. Polar Expressz

Nem tudsz betelni a cuki animációkkal, különösen a karácsonyi meséket imádod mindennél jobban? A Polar Expressznek idén is szerepelnie kell a listádon! A 10 éves főszereplő kissrác Észak-sarkra való mesebeli utazása annyira elvarázsol majd, hogy nem csodálkozunk, ha a film után minden vágyad, hogy felpattanj a titokztaos vonatra.

3. Kőkemény család

Sarah Jessica Parker ebben a filmben is egy vagány, szupermenő csajt alakít, a Szex és New York sztárja ugyanis a pasija családjával száll szembe a karácsonyi vacsin, akik egyáltalán nem csípik fiuk választottját.

4. Igazából szerelem

A már klasszikusnak számító, különböző szerelmi sztorikat bemutató film nélkül nem telhet el egyetlen karácsony sem! Most ráadásul úgy nézheted újra a legnagyobb kedvencedet, hogy végre tudod, hogyan folytatódik a cuki házaspár élete a karácsonyi ajándék botrány után.

5. Karácsonyi ének

Már több tucat verziót láttál Charles Dickens örök klasszikusából, a Karácsonyi énekből? A mi abszolút kedvencünk ez a 2009-es feldolgozás, amiben ráadásul a szupervicces Jim Carrey alakítja a mogorva hőst. Az elképesztő látvány és a gyönyörű filmzene mellett néhol azért felbukkan néhány igazán parás jelenet, szóval legjobb lesz, ha a pasiddal nézed végig.

6. Krampusz

Viszont ha már túl sok volt a romantikából, mindenképpen csekkoljátok a moziban az év legmeglepőbb filmjét, a Krampuszt, ami kicsit sem klasszikus módon közelít a témához. A film hősének, Maxnak nem is csoda, ha elege van a karácsonyból, kibírhatatlan családja ugyanis gondoskodik róla, hogy borzalmasan teljen az ünnep. Mindezt fokozza, hogy idén nem a Mikulás, hanem a Krampusz látogatja meg a kibírhatatlan családot, a vendég azonban közel sem olyan cuki és ártalmatlan, mint ahogyan a mesékből emlékszel rá. Nyugi, a horrorfilm elemekkel tuningolt mozi azért extra vicces jeleneteket is tartalmaz majd!

7. Káosz karácsonyra

Naná, hogy a végére a legnagyobb kedvencünket hagytuk, ami idén a Káosz karácsonyra című mozi, amit kötelező megnézned, ha az a mániád, hogy tökéletessé varázsolj minden egyes családi ünnepet. Ez a film ugyanis bebizonyítja, hogy hibátlan család nincs, tökéletes karácsonyi vacsi pedig pláne nem létezik, de pont ettől vagyunk olyan egyediek (és emberiek).

Te melyikkel kezded a nagy mozi-maratont?