A forró csoki a téli napok egyik ikonikus itala, ez aztán tényleg meghozza a karácsonyi hangulatot.
Nincs karácsony forró csoki nélkül
Van, ahol már le is esett az első hó, a karácsonyi vásárokon mozdulni sem lehet, és bárhová betérünk, 10 percen belül elindul a Last Christmas. Tagadhatatlan, beköszöntött a karácsonyi időszak. A hűvös téli estéken pedig mi más lenne a megfelelő élvezeti forrás, ha nem egy bögre forró csoki?
Na de hogyan is lesz tökéletes a recept? Ma már rengeteg híg, csokit alig tartalmazó italra szeretik rásütni a forró csoki jelzőt, ám ez egyáltalán nem kell hogy így történjen az otthoni verziónál is.
A tökéletes forró csoki titka
Fogj egy tábla csokit, törd össze nagyon apró darabokra, és tedd egy pohárba. Aztán forró - tényleg nagyon forró - tejet önts hozzá, ám csak kicsi adagokban. Minden kis öntés után kavarj rajta, így láthatod majd, meddig kell hígítanod a keveréket. Ízlésfüggő, ki mit kedvel, egyesek kávé hígságú keveréket szeretnek, mások viszont azt kedvelik, ha megáll benne a szívószál. Csak rajtad áll, mennyire hígítod fel. Na de mi a titok?
A tökéletes recept titka még a tej előtt jön. Ugyanis a csokihoz önts két evőkanálnyi 30 százalékos habtejszínt, így nemcsak intenzív csokoládé íze lesz, de kellően krémes is lesz.