Hamarosan vége az évnek, ilyenkor nincs is jobb, mint lazítani egy jó könyvvel. Ha a karácsony előtti rohanásban, last minute ajándékvásárlás közben is szeretnél lazítani egy kicsit, ezeket a regényeket imádni fogod! És a legjobb, hogy még az ünnepre is segítenek ráhangolódni! 

Charles Dickens: Karácsonyi történetek 

Egy klasszikussal kezdjük a listát, ami sosem maradhat ki karácsony előtt. A Karácsonyi történetek összesen 5 hosszabb vagy épp rövidebb ünnepi történetet tartalmaz, többek között a Karácsonyi éneket. Mindegyik rövid sztori különálló mű, így bármelyikkel kezdheted. A borítót se felejtsd el, hiszen a könyv tényleg csodaszép, akár még ajándéknak is tökéletes! 

Beth Moran: Let It Snow - Szerelem karácsonyra

Bea Armstrongnak, a helyi időjósnak nem olyan régen ért véget egy kapcsolata, így igyekszik elkerülni a családját. Ennek ellenére mégis úgy dönt, hogy hazamegy karácsonyra, de annyira nem felhőtlen a hazatérés. A szülei meghívták Henry Fairfax-ot, aki nagyon bosszantja, ha ez még nem lenne elég, akkor a szülei férjként szemelték ki a számára. A dologok akkor kezdenek bonyolulttá válni, amikor állásajánlatot kap, az interjúra pedig Henry viszi el. 

Karen Swan: Karácsonyi képeslapok 

A romantikus regény karácsonykor játszódik és egy igazán különleges szerelmi történetről szól. Natasha és Rob ismét megtalálják a boldogságot a házasságukba, de az ünnepi idill nem tart sokáig, hiszen a lányuk kedvenc plüsse eltűnik. Végül kiderült, hogy a játékot megával vitte egy Duffy nevű pasi, és ez az új kabalája. Duffy éppen Nepálban van, de megígéri, hogy folyamatosan küld képeket. Duffy és Natasha levelezni kezdenek, de hamarosan rádöbben, hogy a világ másik lévő pasi sokkal jobban megérti, mint a férje. 

Lucy Score: Karácsonyra állni fog! - Természeti katasztrófa utáni romeltakarítás még sosem volt ennyire szexi

Lucy Score a romantikus könyvek egyik királynője, hiszen ő írta az Amin sosem leszünk túl és az Amit sosem fedünk fel című romantikus regényeket. A connecticuti Merry városában komolyan veszik a karácsonyi készülődést. Minden évben csodás dekorációkkal készülnek, de ez az év más. Nem is olyan régén letarolta a kisvárost a Veronica hurrikán. Catalina King, a híres valóságshow-sztár számára ez a nagy lehetőség, hiszen a házfelújítós műsorában szeretné bemutatni a felújítás fázisait. De az ötletnek nem örül mindenki, főként Noah Yates polgármester ellenzi az ötletet, mivel szerinte Catalina csak ki akarja árusítani a lakók szerencsétlenségét.