A Goodreads, a világ legnagyobb könyvajánlói oldala minden évben kihirdeti, hogy melyek voltak a legnépszerűbb könyvek. Több kategóriában szavazhatnak az olvasók, így több győztest is hirdetnek. A 2023-as lista már elkészült, mutatjuk a kedvenceket! 

Ezek a legnépszerűbb könyvek 2023-ban 

Összesen 15 kategóriában hirdettek győztest, több részre osztották például a fikciós regényeket, de a memoárokról is többféle módon szavazhattak az olvasók. Most csupán 5 könyvet emeltünk ki, ha kíváncsi vagy az összes győztesre, azt itt nézheted meg

R. F. Kuang: Sárga 

A Goodreads szavazói a legjobb fikciónak tartják R. F. Kuang regényét. A könyv két írónő történetét meséli el: June Hayward és Athena Liu ugyanakkor jártak a Yale-re, és ugyanabban az évben jelent meg az első könyvük. Ám a sikertörténet itt megszakad, hiszen míg Athena karrierje egyre jobban szárnyal, addig June könyveire senki sem kíváncsi. Egyik nap June szemtanúja lesz Athena halálának, és úgy dönt, hogy ellopja a barátnője titkos kéziratát, átdolgozza, és kiadja. June karrierje éles fordulatot vesz, a regény meg is jelenik az új álneve alatt. A siker persze nem marad el, de June egyre több problémával szembesül, később pedig az egész munkásságát megkérdőjelezi. 

Emily Henry: Happy Place 

Ha kedveled a romantikus regényeket, Emily Henry neve tuti, hogy ismerős. Happy Place a legjobb romantikus regény lett, magyarul még nem jelent meg, de nagyon népszerű a könyv, így várhatóan hamarosan lefordítják. A sztori Harriet és Wyn kapcsolatáról szól, akik már évek óta együtt járnak, vagyis csak jártak. Hat hónappal ezelőtt ugyanis szakítottak, így mindketten keresik önmagukat. Egészen addig jól is megy a dolog, amíg el nem érkezik a közös baráti nyaralás időszaka. Az egykori szerelmes pár nem akar csalódást okozni, ezért úgy döntenek, hogy nem mondják el az igazat a barátaiknak, és a nyaralás idejére úgy tesznek, mintha még mindig járnának. Ez már eleve bonyolulttá teszi a helyzetet, de szembesülniük kell azzal is, hogy még éreznek egymás iránt valamit.

Britney Spears: A bennem lévő nő 

Az év egyik legjobban várt memoárját Britney Spears írta egy szellemíróval közösen. Az énekesnő ebben a könyvben az élete legsötétebb időszakairól vall. Elárulja a titkait, és kendőzetlen őszinteséggel beszél a hírnévről, anyaságról és a szabadságról. A popsztár feleleveníti a gyerekkori emlékeit, mesél az anyjával való kapcsolatáról, és arról, hogy 2007-ben miért borotválta le a haját. 

Rebecca Yarros: Fourth Wing - Negyedik szárny

A Goodreads olvasói szerint ez lett a legjobb romantikus-fantasy, ha megismered a történetet, nem fogsz rajta csodálkozni! Rebecca Yarros regénye egy sárkánylovasok képzésére szolgáló kadétiskolában játszódik, ami amennyire varázslatosan hangzik, olyannyira brutális is. Violet Sorrengailnek az Írnokok Kollégiumában lett volna a helye, ahol csendesen éldegélhetett volna, de a tábornok, aki egyben az édesanyja is, megparancsolja a lánynak, hogy be kell lépnie a Navarre elitjébe, és csatlakoznia kell a sárkánylovasokhoz. Violetre számos veszély leselkedik, és hamarosan kiderül, hogy a sárkányok csak a kisebb problémát jelentik, mivel a társai is képesek bármikor megölni. Résen kell lennie, ha szeretne életben maradni. A pörgős fantasy bővelkedik romantikában is, így biztosan nem okoz csalódást. A könyv már megjelent magyarul, tavasszal pedig érkezik a folytatása! 

Freida McFadden: The Housemaid's Secret

A könyvet a legjobb misztikus vagy thriller regénynek választották, így garantáltan egy fordulatos könyvről van szó. Sajnos magyarul még nem jelent meg, de ha nem riaszt el az, hogy idegen nyelven olvass könyvet, akkor nagyon ajánljuk. A sztori Millie-ről szól, aki Manhattanben, egy gazdag házaspárnál dolgozik szobalányként. A férj azzal kezdi a bemutatkozáskor, hogy a vendégszoba tiltott terület, mivel a felesége nagyon beteg, ezért ott pihen. A szobalány idővel egyre több furcsaságot vesz észre, például vérfoltokat talál a feleség hálóingén. Ahogyan halad a történet csak nő a feszültség, miközben Millie-nek is van mit titkolnia.