Az utóbbi években sok divattal kapcsolatos könyv jelent meg. A szerzők képes albumokat adtak ki, és önéletrajzokat írtak, melyeknek köszönhetően közelebbről megismerhetjük a divatvilág legendás alakjainak a titkait. Sok könyv közül választhatsz, most mutatjuk a kedvenceinket

Patrizia Gucci: Gucci - Egy sikeres dinasztia története 

Pár évvel ezelőtt szinte berobbant a mozikba A Gucci-ház, ami Maurizio Gucci meggyilkolásáról szól. Patrizia Gucci önéletrajzi könyve viszont az olasz család történetét meséli el. Megismerhetjük belőle a divatház alapítóját, családi anekdotákat mesél, és beavatja az olvasót Aldo Gucci titkos életébe. Aldo sokáig a Gucci vezetője volt, kívülről úgy tűnt, hogy boldog házasságban élt, ám évekig viszonyt folytatott egy nővel, akitől gyereke is született, Patrizia. Eddig nem ismert titkokat árul el a családról, a történet pedig olyannyira szövevényes, hogy kitalálni sem lehetne jobbat. 

konyv-divat-2023

Marie-France Pochna: Christian Dior

A divatrajongóknak ismerős lehet a New Look kifejezés, ami teljesen megváltoztatta a trendeket az 1940-es évek közepén. Az új irányzatnak köszönhetően Christian Dior bekerült a legnagyobb tervezők közé, a nevét viselő divatház manapság is népszerű. Az átdolgozott életrajzban Marie-France Pochna bemutatja a tervezőt, megismerhetjük a gyerekkorát, és azt az utat, ami divathoz elvezette. Emellett bepillanthatunk a tervezés kulisszái mögé, és láthatjuk Dior belső küzdelmeit. 

konyv-divat-2023

Chiara Pasqualetti Johnson: Coco Chanel és a női divat forradalma

Az évek során Coco Chanelről és a művészetéről számos könyv született már. Coco Chanel és a női divat forradalma egy illusztrált életrajzi könyv, ami bemutatja a tervező pályáját. A fotókon megjelenik ő is, valamint az általa tervezett darabok, és mindaz, ami a divatházat naggyá tette. Divatrajongóknak kötelező! 

konyv-divat-2023

Nina-Sophia Miralles: A Vogue története

A Vogue magazint senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen manapság is hatalmas befolyása van a trendek alakulására. A könyv elmeséli, hogy miként indult a Vogue, milyen volt egyszerű pletykalapként, és mi kellett ahhoz, hogy manapság az egyik legnagyobb presztízsű magazinná váljon. Nem kell félned, a könyvben nem csupán száraz történelem van, hiszen rengeteg szenvedély és csillogás található benne. 

konyv-divat-2023

Caroline Jones: Audrey Hepburn - A stílusikon

Kétségtelen, hogy Audrey Hepburn nem csupán a színészetre gyakorolt hatást, hiszen valóságos divatikonnak számított. A stílusa nagy benyomást tett a trendek alakulására, egyes szettjei pedig még manapság is előkerülnek. A gazdagon illusztrált könyve bemutatja a színésznő életét, és mindazt, ami stílusikonná teszi. 

konyv-divat-2023