Hamarosan itt a halloween, így egyre több horror kerül fel a Netflixre, és más streamingekre. Ha túl durvának találod a filmeket, sorozatokat, akkor nem kell feltétlenül elbúcsúznod a borzongástól, mivel ezek a könyvek garantáltan nem hagynak majd nyugodtan aludni

Agatha Christie: Halloween és a halál 

Mindenszentek előestéjén halloween-partit rendeznek Mrs. Drake Woodleigh házában. Épp a városban van a híres krimiíró Mrs. Ariadne Oliver, aki segít a nőnek a parti előkészítésében. Az egyik gyerek a készülődés közben azzal henceg, hogy ő már látott igazi gyilkosságot. Joyce szavait a legtöbben csak nagyzolásnak gondolják, egészen addig, míg holtan nem találják. Valaki vízbe fojtotta a lányt, ekkor kerül a képbe Hercule Poirot, aki megpróbálja megoldani a rejtélyt. A regény alapján készült a Szeánsz Velencében című film, ami nem olyan régen került a mozikba. 

halloween-konyvek-2023

Lisa Jewell: A föld nyelte el 

Ellie Mack 15 éves volt, ő volt a legkisebb a testvérei közül. Imádták a szülei, a barátai, jól tanult és alig várta, hogy elkezdődjön a vakáció. Minden tökéletesnek tűnt, de egyszer csak nyoma veszett. Tíz év telt el, közben Ellie édesanyjának, Laurelnek zátonyra futott a házassága. Az egyik nap megismer egy férfit egy kávézóban, randizni kezdenek és hamar komolyra fordulnak a dolgok. Floyd hamarosan bemutatja a nőt a lányainak, ekkor lepődik meg igazán Laurel, mivel az egyik lánya épp olyan, mint Ellie. 

halloween-konyvek-2023

Paula Hawkins: A víz mélyén 

Paula Hawkins nevéhez sok vérfagyasztó történet köthető, itt egy újabb, amit érdemes elolvasnod. Egy nő holttestét húzzák ki a város átszelő folyó vizéből, de nem ez az első alkalom. Évtizedeken keresztül sok nő és lány halt meg a sötét vízben, az újabb tragédia pedig megbolygatja a régi eseteket. Eközben az utolsó áldozat 15 éves lányának szembe kell néznie a legnagyobb félelmével, mivel a nagynénje lesz a gondviselője, akit csak a hátborzongató jelzővel lehetne leírni. 

halloween-konyvek-2023