A nyári könnyű, romantikus olvasmányok után itt az ideje, hogy kicsit komolyabb, alkalmanként borzongatóbb könyvek is felkerüljenek a listádra. Az alábbi olvasmányok igazán különlegesek, hiszen sok esetben a történetet a természetfeletti teszi még izgalmasabbá, feszültebbé. 

Sarah Pinborough: Ne higgy a szemének! 

Sarah Pinborough könyvében semmi sem az, mint aminek látszik. Louise, a titkárnő találkozik egy férfivel egy bárban. Az első találkozás egy csókkal ér végét, ám hétfőn mindketten rádöbbennek, hogy együtt fognak dolgozni. David, Louise új főnöke nős, a felesége pedig egyre furcsábban viselkedik, ami egyre több aggodalommal tölti el a nőt. A történet nem egy szokványos szerelmi háromszögről szól, és alaposan elgondolkodtat. Ha tetszett a könyv, akkor nézd meg a belőle készült Netflix-sorozatot is! 

Colleen Hoover: Verity 

Lowen munkanélküli író, aki kap egy hatalmas lehetőséget, a súlyosan megsérült Verity Crawford regényeit kellene befejeznie. Jeremy, Verity férje megpróbálja rávenni a nőt, hogy vállalja el a munkát, Lowen pedig végül igent mond. A kutatást Verity otthonában kezdi, ahol egyre több furcsasággal szembesül. Megtalálja Verity naplóját, idővel pedig már azt is megkérdőjelezi, hogy minden megtörtént-e, amiről olvasott. 

Alex Michaelides: Néma tanú

A könyv középpontjában egy nő áll, aki meggyilkolta a férjét. Alicia Berenson élete látszólag tökéletes volt, London egyik elegáns könyékén élt divatfotós férjével, miközben népszerű festőművésznek számított. Ám egyik este, miután a férje hazaért, ötször arcon lőtte, majd soha többé nem szólt egy szót sem. A nőt elrejtik a nyilvánosság elől, és egy észak-londoni törvényszéki orvostani intézetbe zárják. Theo Faber, bűnügyi pszichoterapeuta régóta vár arra, hogy találkozzon a nővel, és elérje, hogy ismét beszéljen, de idővel olyan dolgokat talál, melyek akár őt is felemésztik.