Nagyon sok hosszú sorozat található a Netflixen, de megértjük, ha nincs időd belekezdeni egy Gossip Girl-maratonba, vagy éppen ismét megnézni a Stranger Things epizódjait. Ha azonban vágysz egy kis újdonságra, most mutatunk pár minisorozatot, amit akár egy hétvége alatt ledarálhatsz! 

Egy nap 

Már az év elején megérkezett az egyik legjobban várt romantikus sorozat. A szívfájdító és megható történet főszereplői Dexter és Emma, akik 1988-ban, a diplomaosztó napján találkoznak. Nagyon jól megértik egymást, így barátság szövődik köztük. Minden epizód egy külön évet dolgoz fel, és megnézhetjük, hogyan alakul az életük. Figyelem a sztori egyszerre romantikus és szomorú, így zsepivel készülj! 

Sarolta királyné – Egy Bridgerton történet 

Megértjük, hogy már nagyon várod a Birdgerton 3. évadat, de addig is, nézd meg a spin-offot! A sorozat évtizedekkel az eredeti széria előtt játszódik, amikor Sarolta királyné találkozik György királlyal. Az epizódok a királyi pár kicsit sem egyszerű történetét mutatják be, ami egyszerre romantikus és néha kicsit szomorú. A történet két szálon fut, a jelenben Sarolta királyné megpróbálja kiházasítani a gyermekeit, miközben visszaemlékszik a fiatalkorára. 

A kígyó 

Ha szereted az igaz történet alapján készült sorozatokat, ezt is imádni fogod! A kígyó Charles Sobhraj történetét meséli el, aki egy hírhedt sorozatgyilkos és szélhámos volt. Sobhraj a ’70-es években beutazta Ázsiát, az út során kitalált történetekkel verte át a turistákat, majd megmérgezte és kirabolta őket. Bár eleinte úgy tűnt, senki sem tudja elkapni, végül mégis nyomozni kezdtek utána egy gyilkosság miatt.

Griselda 

Újabb megtörtént eset, de ez most nem egy férfi, hanem egy hírhedt nő életét dolgozta fel. Griselda Blanco Kolumbia egyik leghíresebb drogbárója volt, akitől állítólag még Pablo Escobar is tartott. A sorozat Griselda felemelkedésére, és bukására koncentrál, az epizódokban bemutatják, hogyan vált a nő az Egyesült Államok egyik legjelentősebb drogkereskedőjévé. 

Ne higgy a szemének!

A Sarah Pinborough könyvéből készült sorozatban semmi sem az, mint aminek látszik. Louise, a tanárnő találkozik egy férfival egy bárban. Az első találkozás egy csókkal ér végét, ám hétfőn mindketten rádöbbennek, hogy együtt fognak dolgozni. David, Louise új főnöke nős, a felesége pedig egyre furcsábban viselkedik, ami egyre több aggodalommal tölti el a nőt. A történet nem egy szokványos szerelmi háromszögről szól, és alaposan elgondolkodtat.

Úriemberek 

Guy Ritchie sorozatot készített az egyik leghíresebb filmjéből, az Úriemberekből. A sorozat 8 epizódból áll, nagyon népszerű, ezért nem kizárt, hogy lesz folytatása. A széria az eredeti univerzumban játszódik, így nem árt, ha elsőként a filmmel kezded. Edward Horniman váratlanul megörököl egy 15 000 hektáros birtokot és a hercegi címet a nemrég elhunyt apjától. De az örökséggel van egy nagy gond: a birtok alatt kábítószert termesztenek, ami hatalmas problémát okoz Edward számára. Elkezdődik a harc, amiben nagyon sok dolog forog kockán. 

Az örökösnő álarca mögött 

Anna Delvey vagyis valódi nevén Anna Sorokin ügyesen beépült a New York-i elitbe, és hatalmas összegeteket csalt ki a barátainak tartott emberektől. Anna ügyesen meggyőzött mindenkit arról, hogy német örökösnő, aki gazdag családba született. Az álcája tökéletes volt, szinte mindenki elhitte a meséjét, egészen addig, amíg pár rossz lépésnek köszönhetően le nem bukott.