A filmek mindenféleképpen hatással vannak ránk, tudattalanul is mély nyomot hagynak az elménkben. Sokszor pedig arra ösztönöznek, hogy tegyünk valamit a változás érdekében. Most mutatunk 3 önismereti filmet a Netflixről, amit neked is látnod kell. 

Házassági történet 

A Házassági történet bemutatja, hogyan kezdődik és hogyan ér véget egy házasság, mindezt úgy, hogy górcső alá veszi, mi is van a kettő között. Az Adam Driver és Scarlett Johansson főszereplésével készült film tökéletesen járja körbe a házasság témáját, továbbá kiemeli, néha nagyon is rendben van, ha véget érnek a dolgok, hiszen nem kizárt, hogy mindkét fél számára ez a legjobb. Igazán inspiráló egy történet, ami fontos leckét tanít: a házasság megszűnése nem azt jelenti, hogy egy család szétesik. Éppen ellenkezőleg, a sztori ugyanis arra próbál rávilágítani, hogyan lehet úgy túlesni egy váláson, hogy a családi egység ne szűnjön meg létezni. 

A seregély 

Bár Melissa McCarthy általában a komikus szerepeiről ismert, számos drámában is szerepelt, köztük A seregély című filmben. A történet szerint a McCarthy által megformált nő kislánya meghalt, a veszteség pedig odáig vezetett, hogy a férje a pszichiátriára került, eközben pedig ő megpróbálta fenttartani az otthoni életet. A film sajnos nem a kapott túl pozitív elismerést, pedig nagyszerűen mutatja be az ún. megosztott gyászt, melynek során a férj fájdalma élvez elsőbbséget. A nő pedig kvázi háttérbe szorul, pedig az ő fájdalma is egyre nagyobb, benne is erősödik a gyász szörnyű érzése. 

Nő az ablakban 

Az azonos című regényen alapuló 2021-es thriller egy agorafóbiás nőt mutat be, aki állítólag szemtanúja volt egy gyilkosságnak, ami a szemközti lakásban történt. A film főszereplője Amy Adams, aki zsenálisan hozza a mentális problémákkal küzdő karaktert. A sztori egyébként végig ezekre a mentális gondokra alapoz, azt próbálja meg felhasználni a rejtély megfejtéséhez. A történet már csak azért is nagyon izgalmas, mert nem minden ponton lehetünk abban biztosak, hogy a nő valóban egy bűncselekmény szemtanúja volt vagy csupán a képzelete űz vele szörnyű tréfát. A film egyébként nagyszerűen hívja fel a figyelmet arra, hogy a pszichés problémákkal foglalkozni kell, továbbá kiemeli a pszichiáterek és pszcihológusok fontosságát. 

(via)