A téli időszakban, amikor borongós és szürke az idő nem nehéz kicsit lehangoltnak lenni, de szerencsére a Netflixnek hála csempészhetsz egy kis jókedvet a mindennapjaidba. Összeállításunkban most olyan filmeket mutatunk, amikor garantáltan mosolyt csalnak az arcodra. 

Enola Holmes 

Az Enola Holmes az egyik legjobb és legelbűvölőbb film a Netflixen, ráadásul tutira jó hangulatba is hoz. A Nancy Springer azonos című könyvsorozatán alapuló film a Millie Bobby Brown által megformált Enola kalandjait követi nyomon, aki a legfiatalabb Holmes-testvér. A lány egy nap arra ébred, hogy eltűnt az édesanyja, ő pedig a saját kezébe veszi a dolgokat, és mindent megtesz annak érdekében, hogy megoldja a rejtélyes ügyet. A film rendkívül szórakoztató, Enola félelem nélkül követi a nyomokat, hogy rábukkanjon eltűnt édesanyjára. 

Igen nap 

Az Igen nap a Torres családot követi, akik megpróbálnak egy kis spontaneitást és szórakozást vinni a szürke hétköznapokban. A szülők, Allison és Carlos (Jennifer Garner és Édgar Ramírez) azt megelőzően, hogy született volna három gyermekük nagyon kalandvágyóak és szórakoztatóak voltak, azonban azóta minden gyökerestül megváltozott. A gyerekek inkább diktátorként tekintenek az anyjukra, Allison pedig, hogy változtasson ezen, beleegyezik az igen napba. Ám arról feltehetően fogalma sincs, hogy ezzel micsoda kalamajkába sodorja magát, na és persze az egész családot. 

Ne merészelj eljönni a bát micvámra

Ne merészelj eljönni a bát micvámra két kamasz lány életét követi nyomon, akik álmaik bulijára készülnek, ám a kettejük közti versengés keresztülhúzza a számításaikat. A csajok egy fiú miatt kaptak össze, ám emiatt úgy tűnik, minden, amit addig elterveztek kudarcba fullad. A sztori szívmelengető emlékeztető, milyen is volt tininek lenni, ráadásul a történet nagyszerűen megragadja a családi dinamikákat is. Könnyed hangulatú, vidám kis film, nagyszerű egy hétvégi családi mozizáshoz. 

(via)