Rengeteg zseniális mozi készült mostanában, de néha érdemes az újdonságok mellett egy-egy régebbit is választani. Mert hát csak azért, mert egy film fekete-fehér vagy több mint 20 éve készült, még nem biztos, hogy unalmas! Sőt, valójában ezek a klasszikus filmek határozták meg a mai filmkészítés alapjait.

A legjobb klasszikus filmek

Casablanca

Az eredetileg 1943-ban bemutatott Casablancát minden idők egyik legjobb filmjeként tartják számon. A Humphrey Bogart és Ingrid Bergman főszereplésével készült alkotás Rick Blaine történetét meséli el, aki segít egykori barátnőjének megszökni Marokkóból.

Óz, a csodák csodája

Nehéz elképzelni, hogy valaki ne látta volna ezt a filmet, de ha pont te vagy az, akkor gyorsan pótold be, mert ez az 1939-es musical még ma is zseniális!

Elfújta a szél

Scarlett O'Hara romantikus története ma is pontosan annyira magávalragadó és megható, mint 85 évvel ezelőtt. Igaz, elképesztően hosszú filmről van szó, hiszen közel 4 órás, de minden perce megéri!

My Girl – Az első szerelem 

Ha szívesen sírnál egy jót, miközben végig mosolygod a filmet, akkor ez lesz a neked való választás. Anna Chlumsky és a fiatal Macaulay Culkin ráadásul szuperül játszanak együtt.

Álom luxuskivitelben

Nem láttál még egy filmet sem Audrey Hepburntől? Ez lesz a tökéletes bevezető! A színésznő Holly Golightlyt alakítja, aki egy gazdag férfihez szeretne feleségül menni, de a tervei nem egészen úgy alakulnak, ahogyan reméli.

Ilyenek voltunk

Itt egy igazi romkom klasszikus! A Barbra Streisand és Robert Redford főszereplésével készült film egy pár történetét meséli el, akik még az egyetemen szeretnek egymásba, de sajnos a szerelmi történetük nem lesz épp happy end.

Mary Poppins

A varázsdadus történetét azóta számtalanszor filmre vitték, és mind szerethető, de az 1964-es klasszikust nem múlja felül egyik sem!

Via