A romantikus filmek golden erája volt a '90-es évek, amikor minden idők legjobb romkomjai közül többet is bemutattak a mozik. Többek között Julia Roberts, Cameron Diaz és Sandra Bullock is ekkor vált világsztárrá, az elképesztően érzelgős és vicces, szerelmes és hihetetlenül sztorival rendelkező movie-k pedig egy pillanat alatt beették magukat a szívünkbe. Sokukat azóta sem tudtuk elfelejteni, ezért ha neked is lenne kedved egy kilencvenes évekbeli mozimaratonhoz, a következő romantikus filmekre mindenképpen kapcsolj rá! 

Sztárom a párom

Főszereplők: Julia Roberts, Hugh Grant

Minden idők legjobb romantikus filmjei közé tartozik a Sztárom a párom, ami röviden és tömören azt mutatja be, hogy még a legváratlanabb helyzetekben,a  legelképesztőbb fordulatokban is ránk találhat a szerelem. Sőt, akár még a legnagyobb sztár szerelme is! A filmben Julia Roberts egy ünnepelt filmsztárt alakít, Hugh Grant pedig egy könyvesbolti eladót, amikor minden kontraszt ellenére egymásba szeretnek. Romkom a javából!

Oltári nő

Főszereplők: Julia Roberts, Richard Gere 

Julia Robertsnek nem volt semmi a 1999-es év! '99 nyarán, pár hét különbséggel jött ugyanis ki az Oltári nő és a Sztárom a párom is – kár lenne kihagynod őket. Míg azonban az előző filmben egy kifejezetten szolid, elegáns és visszafogott nőt alakított Julia, addig ebben moziban egy vagány, energikus, laza csajt játszik, akinek egy pasi sem tudja bekötni a fejét – mindig elfut ugyanis a saját esküvőjéről. Vagy mégis sikerül megházasodnia? Ha még nem láttad, akár ma este is érdemes kivenned, annyira jó ez a film!

Nászok ásza

Főszereplők: Drew Barrymore, Adam Sandler

Adam Sandler alakítja a nászok ászát, a buliteremtő nagyágyút, aki minden esküvőt feldob a sajátos humorával és a koncertjeivel. Az áttörő bulija a saját esküvője lehetne, ám a menyasszonya a nagy napon elhagyja őt. Ez még semmi: a legjobb haver(nő)je is férjhez készül menni, pedig rájött: őket egymásnak teremtette az ég. A vége természetesen kiszámítható, de annyira cuki és édi ez a film + Adam Sandler és Drew Barrymore között olyan jó a kémia, hogy még két másik filmet is leforgattak együtt! 

Keresd a nőt! 

Főszereplők: Cameron Diaz, Ben Stiller

Óóriási sikernek örvendett ez a film, amikor bemutatták és bár nem a kifejezetten a klasszik romantikus filmek között szokták emlegetni (inkább egy nagy röhögős vígjáték az egész, nem egy romantikus, összebújós movie), nagyon tuti az egész! Röviden arról szól, hogy a 29 éves Ted (Ben Stiller) felfogad egy magánnyomozót, hogy keresse meg gimis álomnőjét; de közbn kiderül, hogy a detektív is belesett a nőbe, annyira fantasztikus a csaj! Sőt, kiderül, hogy nem is csak ketten vannak oda a csajért! 

Aludj csak, én álmodom

Főszereplők: Sandra Bullock, Bill Pullman

A cuki, hétköznapi lány odáig van egy jóképű és gazdag pasiért, akit minden egyes nap lát a metrón utazni. Egy nap egy tragikus balesettől menti meg a férfit, aki ezek után kómába kerül. Félreértés félreértést követ és addig bonyolódnak a dolgok, míg úgy sül el, hogy a lány a kómába esett férfi menyasszonya lesz. Igen ám, de a pasinak van egy nagyon dögös öccse is... Nem mellesleg: a legtöbb filmes véleményezői oldalon 10-ből 9 pont felett teljesít ez a movie, már csak ezért is érdemes megnézni!

Via