Pár héttel ezelőtt került fel a Netflixre az Egy nap. A romantikus sorozat nagyot szólt, és szinte azonnal bekerült a legnépszerűbb programok közé. Sokan dicsérték a hangulat és a díszlet miatt, pedig a valóságban sok pontatlanságot tartalmaz. 

Egyre több hibát vesznek észre a Netflix sorozatában 

Az Egy nap című sorozatról korábban már írtunk, ha valamiért kimaradt, akkor ide kattintva elolvashatod. Már akkor is elárultuk, hogy egy könyv alapján készült, amit David Nichols írt. A történet 1988. július 15-én kezdődik, és főként a ’90-es években játszódik. Ennek megfelelően alakították ki a díszletet, és a szereplők ruhatárát. 

Ennek ellenére a sorozat kritikusai szerint nem sikerült túlságosan jól, mivel nagyon sok a hiba a sorozatban. Az első hiba például, hogy Emma az 1995-ben játszódó nyolcadik epizódban egy Ford Mondeo MK2-t vezet, de az autó csak 2000-ben jelent meg. Bár a díszletesek próbálták elfedni a hibát, és egy J betűt ragasztottak a rendszámra, de a baki sokaknak feltűnt. 

Egyébként az autókkal többször is hibázták, minden alkalommal a rendszámokkal trükköztek a díszletesek, ennek ellenére nagyon sok nézőnek feltűntek a hibák. A szereplők ruhatárát szintén sokan kritizálták, a netezők szerint nagyon modernek voltak a szettek, ez pedig rombolta a sorozat hangulatát. 

Nagy elégedetlenséget váltottak ki a borospoharak is, melyeket a szereplők a görögországi nyaraláson használtak. A sorozatban túlságosan nagyok voltak a poharak a ’90-es években kisebb poharakból ittak az emberek. 

Az épületek szintén több helyen nem stimmelnek, olyan felhőkarcolók is szerepelnek a sorozatban, melyek a ’90-es években még nem voltak ott. Több jelenetben is láthatóak, így a nézők ezt is kifogásolták. A 1992-ben játszódó epizódban is feltűnt egy hiba a nézőknek, Emma és Dex egy étterem előtt sétálnak, Emma mögött pedig látszanak az árak. A tábla szerint egy lazac 22 fontba kerül, de akkoriban az ételek jóval olcsóbbak voltak, ez csak 8 font lenne. 

A sorozat a hibák ellenére is népszerűnek számít. Bár már nem áll a nézettségi lista első helyén, még mindig szerepel a TOP10-ben


Via