Az elmúlt években többször is emelt már árat a Netflix, emellett számos országban korlátozták a profilok megosztását. Még az új funkció nem lépett életbe minden országban, de már most látszik, hogy a szolgáltató sikert ért el vele, mivel nőtt a felhasználók száma. A cég előfizetői folyamatosan gyarapodnak, így úgy érzik, itt az ideje egy újabb áremelésnek. 

Hamarosan árat emelhet a Netflix 

Az elmúlt időszakban több streaming szolgáltató is bejelentette, hogy a Netflixhez hasonlóan szeretnék korlátozni a profilmegosztásokat, illetve árat is szeretnének emelni. Pontos adatokat még nem hoztak nyilvánosságra, de 2024-ben több streaming is többe kerülhet. 

De a Netflix sem szeretne megállni a jelenlegi áraknál, a Variety információi szerint ismét árat szeretnének emelni. 2023 végén már volt egy emelés, de ez nem terjedt ki az összes országra, Magyarországon például nem történt változás. Ennek ellenére az újabb emelés már minden országot érinthet, erről Greg Peters, a Netflix társ-vezérigazgatója beszélt a Netflix a negyedik eredménybeszámolója során. 

Továbbra is figyelni fogjuk az egyes országokat, és igyekszünk felmérni, hogy mikor nyújtottunk elegendő többletet ahhoz, hogy megkérjük az előfizetőket, fizessenek egy kicsit többet, hogy azt még több nagyszerű filmbe, sorozatba és játékba fektethessük be. 

Greg Peters elárulta, hogy jelenleg nem terveznek árat emelni, viszont lehetőségként megtartják. Nagy valószínűséggel még 2024-ben sor kerülhet az újabb emelésre, mivel a Netflix jól teljesített a tavalyi évben, ezt a növekedést az idén is szeretnék tartani.  


Via