Az elmúlt időszakban több szigorítást is bevezetett a Netflix, például elkezdte felszámolni a jelszómegosztást, illetve számos országban emelték a csomagot árát. A legújabb hírek szerint ismét áremelésre készül a cég. 

Ismét árat emelhet a Netflix 

Wall Street Journal számolt be először arról, hogy a Netflix ismét áremelésre készül. A magazin azzal igazolta a híreket, hogy a sztrájk végével emelkedni fognak a sorozatok, filmek gyártási költségei, ezért a felhasználóknak magasabb árat kell majd fizetniük a szolgáltatásért. Elsőként Kanadában és az Egyesült Államokban emelkedhetnek a díjak, ezután következhet a többi ország. 

Még nem tudni, hogy az áremelés pontosan mit jelent, ahogyan azt sem lehet tudni, hogy mikor szeretné elkezdeni a Netflix. Az biztos, hogy a cég bevételei növekedtek, hiszen megszüntették a jelszómegosztást. Emiatt sokkal többen regisztráltak saját fiókot, mint az ezt megelőző időszakban. 

A legutóbbi áremelés során a Netflix havi 15,49 dollárról havi 19,99 dollárra növelte normál hirdetésmentes előfizetését az Egyesült Államokban. A streaming szolgáltató még nem jelentett be semmit, de az is előfordulhat, hogy az áremelés fokozatosan történik majd, és 2024-ben több ütemben emelik majd az előfizetések díjait. Bár a felhasználók ennek nagy valószínűséggel nem fognak örülni, kicsi rá az esély, hogy az áremelés miatt tömegesen mondanák le a szolgáltatást. 


Via