Február 22-én érkezett meg a Netflixre, az Avatár - Az utolsó leghajlító című sorozat, ami sokaknak ismerős lehet. Ez már a sokadik feldolgozása az eredeti történetnek, de nyugodtan állítjuk, hogy ez a legjobb. Ha tetszett a Harry Potter, akkor a Netflix újdonságát is imádni fogod!

Miről szól az Avatár - Az utolsó leghajlító?

A háború sújtotta világban bizonyos emberek képesek uralni a négy elem egyikét. Kivéve Aang, aki az utolsó élő léghajlító, aki képes mind a négy elemet uralni. Mondhatni ő képezi a hidat a halandók és a szellemek világa között. Ezzel ő fenntartja az egyensúlyt, célja, hogy békét teremtsen. Aangra azonban most nagy felelősség hárul, hiszen véget kell vetnie a Tűz Nemzet hódító törekvéseinek. Új társaival, Katarával és Sokkával Aang útra kel, hogy megtanulja mind a négy elemet, miközben Zuko, a Tűz Nemzet száműzött trónörököse üldözi.

Mi alapján készült a sorozat? 

Nem a Netflix az első, aki hozzányúlt a történethez. Az Avatar-franchise 2005-ben kezdődött egy Nickelodeon sorozattal. Az eredeti széria 2008-ban ért véget, ezt élőszereplős film követte, majd jöttek a képregények és a könyvek. A Netflix 2018-ben jelentette be, hogy sorozatot készítenek a meséből. Végül 2024-ben érkezett meg a streamingre. 

Kik szerepelnek benne? 

A főszereplőt Aang Gordon Cormier alakítja, a gyerekszínész eddig főként Disney produkciókban tűnt fel, így a Netflix sorozata nagy ugródeszka lehet neki. Mellette feltűnik még Kiawentiio, Meadow Kingfisher és Ian Ousley. 

Lesz folytatás? 

A premier után olyan sokan nézték a sorozatot, hogy a Netflix már be is jelentette a folytatást. Két évad már biztosan lesz belőle. Pontos dátumot még nem tudni, leghamarabb 2025-ben érkezhet a 2. évad. 


Via