Bár már évekkel ezelőtt véget ért a Trónok harca, a sorozat és a könyvek iránti rajongás nem csökkent. George R. R. Martin még azóta sem adta ki a könyvsorozat befejező részeit, pedig az olvasók már nagyon várják. Remélhetőleg már nem kell olyan nagyon sokat várni, addig is olvasd el az alábbi könyveket. Nem fogod megbánni! 

Ezeket olvasd el, ha tetszett a Trónok harca 

Nehéz a Trónok harcához hasonló epikus fantasyt találni, de azért nem lehetetlen. Martin könyvei új kapukat nyitottak meg, így rengeteg izgalmas történet született az elmúlt években. Vannak olyanok is, ahol még sárkányokkal is találkozhatsz. Ez kezdetnek eléggé jól hangzik! 

Jenn Lyons: Királyok veszte 

Jenn Lyons Sárkányok kórusa könyvsorozata öt részből áll, eddig három regény jelent meg magyarul. A Királyok veszte a legelső, ebben ismerhetjük meg Kihrin, az inas történetének a kezdetét. Tolvajként azért küzd, hogy kijusson a városból, de rossz házat foszt ki, így felfigyel rá egy démon. Kihrin hamar a figyelem középpontjába kerül, amikor az egyik uralkodóház azt állítja, hogy az ő halott hercegüknek a fia. Az élete hatalmas fordulatot vesz, de hamarosan rádöbben, hogy mindenki őt akarja valamilyen rejtélyes okból. A kérdés már csak az megmentenie vagy elpusztítania kell a világot. 

tronok-harca-konyv-2023

Robert Jordan: A Világ Szeme 

Robert Jordan több részes könyvsorozata, Az Idő Kereke valósággal elvarázsolta a fantasy rajongóit, akkora sikert aratott, hogy a Trónok harcához hasonlóan sorozat készült belőle. Moiraine Damodred megérkezik Emondmezőre, hogy megtalálja azt a személyt, aki legyőzheti a Sötét Urat. Az érkezése idején azonban hatalmas a felfordulás, mivel egy csomó lény szeretné megtalálni a fiút. Moiraine sajnos nem biztos benne, hogy ki lehet a kiválasztott, ezért mindhárom lehetséges fiút magával viszi. Rand, Mat és Perrin ekkor még nem is sejtik, hogy mekkora veszedelmek leselkednek rájuk.

tronok-harca-konyv-2023

John Gwynne: Az istenek árnyéka 

John Gwynne könyvét a viking mitológia és kultúra ihlette, így garantáltan izgalmas világba repíti az olvasókat. Miután az istenek hadba vonultak, és elpusztítottak mindent, nem maradt utánuk semmi. A vadont borzalmas szörnyek járják, és mindenki vágyik a hatalomra hiszen új világ van születőben. Három halandó ezekben az időkben próbálja beteljesíteni a végzetét, még akkor is ha rengeteg próbatételt kell kiállniuk.  

tronok-harca-konyv-2023