Bárhogyan is alakul, a szakítás mindenkit megvisel. Ugyanolyan fájdalmas lehet az, ha veled szakítottak, de az is, ha te hoztad meg a végső döntést. Bárhogyan is alakult ilyenkor extrán kijár neked a kényeztetés, és persze az sem árt, ha időt fordítasz saját magadra. Megérjük, hogy nem szívesen ülsz otthon egyedül, ezért mutatunk pár igazán szuper könyvet, melyek nem csupán a gondolataidat terelik el, de a szakítást is segítenek feldolgozni. 

Lori Gottlieb: Akarsz beszélni róla? - A pszichológus, az ő pszichológusa és a mi életünk

Lori Gottlieb tehetséges terapeuta, akit a kliensei különféle problémákkal keresnek fel. Az újdonsült szülők nehezen birkóznak meg a gyermekneveléssel, egy idősödő nő úgy érzi, hogy nincs rá szükség, miközben a nárcisztikus tévésnek egy borzalmas tragédia rázta meg az életét. Mindannyian azért fordulnak a szakemberhez, hogy megoldja a problémáikat. De azt nem tudják, hogy Lori nem csupán terapeuta, ő maga is pszichológushoz jár, hogy fejlődjön a személyisége, illetve feltárja egy magánéleti katasztrófája okait, miközben az élete keveredik a páciensei élettörténeteivel. A szókimondó, sokszor nyers könyv megérint mindenkit, olvasás közben pedig nehéz nem a saját életünkre gondolni

szakitas-konyv-2023

Cheryl Strayed: Gyönyörű apróságok - Tanácsok és tapasztalatok szerelemről és életről

A könyv azokat az olvasói leveleket, és rájuk adott válaszokat gyűjti össze, melyeket Cheryl a The Rumpus weboldalán válaszolt meg. Sugar álnéven 2010-től vezette a rovatot, az embereknek pedig fogalmuk sem volt, hogy ki válaszol nekik. A válaszlevelekhez mindig a saját életéből merített. A könyvben szó van szerelemről, csalódásról, gyászról, a leveleknek köszönhetően teljes életek bontakoznak ki a sorok között. A csodás könyv mindenkit megérint, miközben lebilincselő és nagy hatást gyakorol a lélekre. 

szakitas-konyv-2023

Pema Chödrön: Amikor minden darabokra hullik

Pema Chödrön amerikai buddhista szerzetesnő, híres meditációs mester, Csögyam Trungpa egyik legelső tanítványa. A könyv olyan gyakorlati módszereket tartalmaz, melyek segítenek a fájó érzelmek feldolgozásában. Emellett vannak benne tanácsok arra vonatkozóan, hogy bölcsebbek, együttérzőbbek, bátrabbak, nyitottabbak legyünk. Ezek alkalmazhatóak a másokkal való kommunikáció során, illetve könnyebben felszámolóhatóak a káros szokásmintás. 

szakitas-kony-2023