Bár az eredeti Szex és New York már évekkel ezelőtt véget ért, az És egyszer csaknak köszönhetően ismét visszatért a sorozat népszerűsége. Ha valódi rajongó vagy, akkor biztosan tudod, hogy a Szex és New York eredetileg egy könyv volt, amit Candace Bushnell írt. Most hoztunk pár hasonló regényt, amit garantáltan imádni fogsz! 

Elizabeth Gilbert: New York lányai

Elizabeth Gilbert neve ismerősen csenghet a könyvrajongóknak, hiszen ő írta az Ízek, imák, szerelmeket, amiből később mozifilm készült Julia Roberts főszereplésével. A New York lányai egy kicsit más, a főhősnő a 89 éves Vivian, aki visszaemlékezik a kalandos életére. A fiatalságát New Yorkban töltötte, és mindent kipróbált, amire az 1940-es években lehetősége volt. A könyv a női szexualitást, a szerelmet és a szabadságot kutatja, miközben bemutatja, hogy mennyire értékesek az emberi kapcsolatok. 

Candace Bushnell: Van még Szex New Yorkban? 

A Szex és New York után Candace Bushnell ismét könyvet írt a New Yorkban élő emberek randizás szokásairól. Újabb barátnőkről, újabb kapcsolatokról és újabb szerelmekről mesélt. A helyszín ezúttal Manhatten, és a Falu, ami olyan, mint Hamptons. A könyv a 21. században játszódik, és bemutatja azokat a buktatókat, nehézségeket, melyekkel egy középkorú nőnek vagy férfinak szembe kell néznie, ha elkezd randizni. Szó van a Tinderről, a randizás árnyoldaláról és persze a könnyed kalandokról, Candace mindezt könnyed, szatirikus stílusban tálalja. Szex és New York-rajongóknak kötelező!

Dolly Alderton: Minden, amit tudok a szerelemről

Dolly Alderton a Sunday Times korábbi rovatvezetője, ebben a könyvében mindent leír, amit a randizásról és a szerelemről tud. A regény egy visszaemlékezés, amiben felidézi a fiatalkori emlékeit, elmeséli, hogy milyen munkát keresni, szerelembe esni, miközben a legjobb barátaink mindenben támogatnak. A szívszorító, helyenként pedig igazán mulattató regény mindent összegyűjt, amivel a felnőtté válás során kénytelenek vagyunk szembenézni.

Marie Aubert: Felnőtt emberek 

Ida sikeres építész, aki a szerelemmel mindig is rosszul állt. Legtöbbször nős férfiakkal kavarodott össze, de idővel elkezdi nyomasztani, hogy még mindig szingli. Éppen ezért úgy dönt, hogy lefagyasztja a petesejtjeit, a nagy döntésről pedig a családját is szeretné értesíteni. Az időpont is ideális, hiszen a családja épp az édesanyja születésnapját ünnepli. Pont elújságolna élete nagy hírét, amikor a húgának más bejelentése van. A mulatságos regény bemutatja, hogy mi történik akkor, ha épp az ellenkezőjét teszed annak, amit a társadalom és a körülötted lévő emberek elvárnának, ami lehet, hogy nem is baj.