Az utóbbi időben egyre népszerűbbé váltak a könyvadaptációk, és manapság már nem csak a régi klasszikusokat filmesítik meg. Az elmúlt időszakban olyan közönségkedvenc regényekből készült film vagy sorozat, mint az Ahol a folyami rákok énekelnek, a Daisy Jones & The Six vagy a Vörös, fehér és királykék. A lista persze még nem ért véget, máris mutatjuk, mit érdemes még a film, sorozat előtt elolvasnod. 

Colleen Hoover: It Ends With Us 

Ezzel a könyvvel már biztosan találkoztál, ha máshol nem, akkor a TikTokon. A népszerű regény egy csodálatos szerelmi történet, tragédiákkal és csalódásokkal fűszerezve. A romantika mellett nagy szerep jut a gyerekkori traumák feldolgozásának, és a családon belüli erőszaknak. A könyv főszereplője Lily Bloom, aki épp új életet készül kezdeni, amikor megismeri Ryle-t, kettőjük között hamar szerelem szövődik, de a dolog sokkal bonyolultabb, arról nem is beszélve, hogy Lily még mindig sokat gondol a gyerekkori szerelmére, Atlasra. A regényből Blake Lively és Justin Baldoni főszereplésével készült film, ami 2024-ben érkezik a mozikba. Ha pedig megjött a kedved a könyvhöz, és elolvasnád a folytatást is, akkor itt írtunk róla

Anthony Doerr: A láthatatlan fény

Anthony Doerr Pulitzer-díjas regénye sokakat meghódított már, novemberben a Netflixre érkezik a könyvet feldolgozó sorozat. A regény a II. világháborúban játszódik, ekkor kerül kapcsolatba a vak Marie-Laure-t, és a Werner, a német fiút, aki csatlakozik a német hadsereghez. A regény két tinédzser egymásba fonódó sorsát követi nyomon a világháború borzalmai között. A minisorozat jónak ígérkezik, a főbb szerepekben Mark Ruffalot, Hugh Laurie-t és Louis Hofmannt láthatjuk majd. 

Taylor Jenkins Reid: Evelyn Hugo hét férje 

A Daisy Jones & The Six után Taylor Jenkins Reid újabb regényét filmesítik meg. A könyv Evelynről szól, aki egykor ünnepelt színésznő volt Hollywoodban, az elmúlt évtizedekben visszavonult, és interjút sem adott. Ám most az egyszer kivételt tesz, és hajlandó leülni egy kezdő újságíróval, és elmesélni neki az életét. A könyv nagyon izgalmas, szenvedélyes, miközben bepillantást nyerhetsz a hollywoodi csillogásba. Az utóbbi időben sok volt a kavarodás, de úgy néz ki a Netflix filmesíti meg a regényt, de pontos időpontot és a színészeket még nem jelentették be. 

Bonnie Garmus: Minden kémia

Ha szeretted a Vezércselt, akkor ez a sorozat és könyv is fog tetszeni. A könyv főszereplője Elizabeth Zott, aki a ’60-as években egy kutatóintézetben dolgozik, végül az élet teljesen más irányba sodorja, és pár év múlva ő lesz Amerika legkedveltebb háziasszonya, aki a főzőműsorával nők százezreit ülteti le a képernyők elé. A fordulatos könyvből készült sorozat főszerepében Brie Larsont láthatjuk, az első epizód októberben érkezik az Apple TV+-ra. 

Suzanne Collins: Énekesmadarak és kígyók balladája

Ha szeretted Az éhezők viadala könyveket, filmeket, akkor ez is tetszeni fog! Az Énekesmadarak és kígyók balladája az eredeti regények előzménye, mivel Snow elnök fiatalkorát követi. Coriolanus Snow élete teljesen megváltozik, amikor megalázó megbízást kap, mivel mentorként a 12. körzetből származó lányt kell támogatnia. A nem várt fordulat mélyen érinti, hiszen mindennél fontosabb számára, hogy dicsőséget szerezzen a Snow-családnak. A döntéseinek következményei vannak, csak bukás vagy csillogás vár rá. A regényből készült film bemutatója várhatóan november 17-én lesz, a főbb szerepekben Rachel Zegler, Peter Dinklage és Tom Blyth láthatóak.