Szabad lesz a következő hétvégéd és szívesen töltenéd szuperhősök társaságában? Akkor van egy jó hírünk, ugyanis a DC-sorozatoknak hála bizony van miből válogatnod. Mi most megmutatjuk azokat a szériákat, amik szerintünk a legmenőbbek és amiket mindenképpen érdemes csekkolnod. 

Arrow (A zöld íjász)

A zöld íjász című sorit 2012-ben mutatták be, a széria pedig összesen 8 évadot élt meg. Bár új részek már nem készülnek, de jó hír, hogy a részeket akár egymás utánban is darálhatod, ugyanis nem kell újabb és újabb évadokra várnod közben. A rajongók szerint az első két évad volt igazán ütös, a kezdeti lelkesedés szerintük később alább hagyott, szerintünk viszont ez a szuperhős sztori tényleg nagyon extra: tele kemény harci jelenetekkel, néha komor hangvétellel. Ez a sori tökéletesen illeszkedik a korábbi DC-sztorikhoz, közben viszont szó szerint egy új korszakot nyitott meg. Ha annp a Batmant imádtad, akkor A zöld íjász kalandjaiért is odáig leszel. 

Flash - A Villám 

A Flash - A Villám az Arrow egyik spin off sorozata, ami ugyan szintén szuperhős sztori, de korántsem annyira zord, mint az elődje. Barry Allen azaz Flash története ennek ellenére nem tét nélküli. A rajongók imádták a szériát, de azért sokszor sérelmezték, hogya vizuális effektusok nem mindig sikerültek túl jól. Ha viszont egy könnyedebb hangvételű DC-sztorit keresel, akkor a Flash lesz számodra a befutó. 

Supergirl 

A Supergirl szintén az Arrow spin off-ja, amit alapjáraton egészen jól fogadtak a rajongók, már csak azért is, mert a hangvételét tekintve a Flash vonatlát követte. A kritikusok imádták a címszereplő, Melissa Benois alakítását, ez pedig talán pont elég is volt arra, hogy a Supergirl a legmenőbb DC-sorik táborát erősítse. 

Smallville

Szinte tuti, hogy te is emlékszel a Smalville sorozatra gyerekkorodból, sőt a széria különböző csatornákon itt-ott máig felbukkan. Talán nem is gondoltad, hogy ez bizony egy DC-történet, ráadásul nem is akármilyen. A Smallville gyakorlatilag Clark Kent, azaz Superman tinikorát dolgozza fel, azt megelőzően, hogy valóban szuperhőssé válna. A Smallville bár nem egy mai darab, de még mindig az egyik kedvence a DC rajongóknak. Ha te is szeretnéd megismerni Superman eredettörténetét, akkor a Smallville-t kár lenne kihagyni. 

(via)