A regények remek alapanyagul szolgálnak ahhoz, hogy szuper sorozat készülhessen belőlük. A készítők vadásszák a gazdag, fantáziadús sztorikat, a rajongók legnagyobb örömére, hiszen így kedvenc karaktereik a képernyőn is megelevenedhetnek. Most mutatunk neked 3 könyv alapján készült sorozatot, amik nagyot mentek a Netflixen, s amiket neked is mindenképpen megéri csekkolni. 

Egy szobalány vallomása 

Az egy szobalány vallomása egy rendkívül érezelmes minisorozat, amit Stephanie Land Maid: Hard Work, Low Pay, and a Mother's Will to Survive című memoárja ihletett. A főszereplő egy fiatal nő, aki kisgyermekével szökik meg egy bántalmazó kapcsolatban, ezek után pedig házakat kezd takarítani, hogy eltartsa a lányát. A 10 részből álló sori nagyon kemény társadalmi kérdéseket boncolgat, valamint arra is nagy erőkkel keresi a választ, vajon miért mennek a nők annyiszor vissza az erőszakos pasijaikhoz. Nem könnyű téma, nem könnyű sorozat, de mindenképpen megéri rászánni az időt. Zsepiket azért készíts elő, mert tutira nem tudod majd visszatartani a könnyeid. 

A rivaldafény ára 

A rivaldafény ára még 2020-ban került be a Netflix kínálatába, egy évada érhető csak el, sőt nagyon úgy fest, hogy nem fog folytatás érkezni hozzá. Ennek ellenére ez az egy évad is elég erős, a sztori Sona Charaipotra és Dhonielle Clayton azonos című regényén alapul. A történet egy chicagói balettiskolában játszódik, ahol rengeteg a botrány, az intrikia, a dráma, na meg persze a szexre éhező fiatalok. Ha egy szórakoztató, kicsit szappanoperákra hajazó, de izgalmas sorozatot keresel, akkor kikapcsolódásnak A rivaldafény ára tökéletes. 

A Hill-ház szelleme 

A Hill-ház szellemének köszönhetően a világ megismerte Mike Flanagan filmrendező nevét, aki ezzel a horroral betonozta be magát a horror világába. A sorozat egyébként Shirley Jackson azonos című regényéből készült, a történetet pedig valami egészen zseniálisan mesélték el. Persze ijesztegetésből sincs hiány, de a riadalom pont elég, pont úgy jó, ahogy van, mert közben lehetőség van arra is, hogy közelebbről megismerjük a karaktereket. Betekintést nyerhetünk egy család minden egyes tagjának küzdelmébe, láthatjuk a fájdalmukat és persze a rájuk leselkedő veszélyt. Ennek a sorozatnak minden egyes része rémületesen gyönyörű, egyszerűen csak imádni lehet. 

(via)