Drámák, dokuk, romantikus vígjátékok, thrillerek, na meg persze horrorok. A Netflix kínálatában megtalálhatsz mindent is. Most hoztunk neked 3 horrort a platformról, amit mindenképpen látnod kell, de ha egyedül nézed, inkább ne várd meg míg besötétedik. 

Mise éjfélkor 

Ha van valami, ami istentelenül félemetes, akkor az a Mise éjfélkor című minisorozat. A sztorit Mike Flanagan készítette és rendezte, az a Mike Flanagan, akinek A Hill-ház szellemét és A Bly-udvarház szellemét is köszönhetjük, szóval várható volt, hogy ez a széria is eléggé para lesz. A sztori egy kis szigeten játszódik, ahol egyszer csak felbukkan egy titokzatos pap, aki úgy tűnik csodákra képes. Egyik természetfeletti esemény követi a másikat, miközben szemtanúi lehetünk a katolikus és muzulmán ideológiák keveredésének. A horror köntös mögött persze nehéz kérdések húzódnak, hiszen a sztori Isten létezéséről is elmélkedik, fókuszba helyezve a hitet és a megbocsátást. Ez a horror egy kész remekmű, amiről fixen még nagyon sokáig fognak beszélni. Szóval, ha még a 2021-e bemutató óta nem volt alkalmad csekkolni, akkor sürgősen pótold. 

Itt egy kis kedvcsináló: 

A Hill-ház szelleme 

Apropó, ha má szóba jött A Hill-ház szelleme, akkor mindenképpen erre a sorozatra is ki kell térjünk. Okkal került fel ez is a listánkra, ugyanis ez a sorozat talán az egyik legijesztőbb alkotás, amit valaha láttunk. Bár 2018-ban mutatták be, a streamingszolgáltató kínálatában még mindig kiemelt helyen szerepel, s máig hatalmas népszerűségnek örvend. A történet két idővonalon játszódik, folyamatosan ugrál a múlt és s jelen között, miközben képkockáról képkockára mutatja be a Crain család szörnyű nyarát, amit a kísértetjárta Hill házban töltöttek el. Zseniális az egész, de figyu, inkább ne egyedül nézd meg. 

A trailert azért csekkolhatod: 

Marianne 

A Marianne a sikeres horrorregényíró, Emma körül forog, aki éppen hátat fordított annak a könyvsorozatnak, ami gazdaggá tette. Emma aztán visszatér a szülővárosába, ám ekkor furcsa dolgok kezdenek el történni, ugyanis rájön, azok a karakterek, akiket a horror könyveiben említ, a való világban is léteznek és pusztítanak. Sőt, van egy boszorkány, Marianne, aki többször is megjelent gyerekként a rémálmaiban, most pedig rá vadászik. 

Itt megnézheted az előzetest: